Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eğitim Bir Sen'den "Kent Kültürü ve Kent Bilinci" konulu seminer

        (Fotoğraflı)

        Cihan Kizir

        ADIYAMAN (İHA) - Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şubesi tarafından geleneksel hale getirilen seminerlerin bu haftaki konuğu Kent Konseyi Başkanı Sinan Temel oldu.

        Eğitim Bir- Sen Adıyaman Şubesi Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda gerçekleştirilen "Kent Kültürü ve Kent Bilinci" semineri yoğun ilgi gördü.

        Seminer öncesinde bir konuşma yapan Eğitim Bir- Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, "Bir medeniyet derdimiz, bir medeniyet kaygımız var bizim. 100 yıllık geçmişte bugün geldiğimiz noktada neden medeniyet kaygımız olduğu, neden medeniyet derdimiz olduğu, neden iddiamız olduğunu siz eğitim çalışanı arkadaşlarımızın bildiğini düşünüyorum. Türkiye'nin hem siyasal hem sivil tarihine şöyle bir baktığımızda her 10 yılda bir iradesine ipotek koyulan, her 10 yılda bir iradesine balans ayarı çekilen bir ülkede yaşadığımızı hepiniz biliyorsunuz" dedi.

        Kent Kültürü ve Kent Bilinci konulu sunumunu gerçekleştiren Kent Konseyi Başkanı Sinan Temel ise, "Şehirlerin içinde barındırdığı insanların birbiriyle iletişim ve etkileşimlerini bir ilişki örüntüsü içinde düzenleyen sistemin birleştirici elemanı, sistemin tutkalı olarak kabul edilen şehir kültürü, pratikte şehirlerimizde, kentlerimizde karşılığını kaybetmek üzeredir.

        Gelenek ve görenekleri farklı, değişik kültürlerden gelen, kişilerin, bireysel hak ve sorumluluklarının bilincine vararak, yaşadıkları kente özgün görgü ve nezaket kuralları çerçevesinde bir arada yaşama kültürünün adı olan kent kültürünü en çok etkileyen faktörlerin başında o kentin fiziksel, sosyo-ekonomik, kültürel ve tarihsel özellikleri gelmektedir" diye konuştu.

        (CK-BRN-Y)

        07.12.2016 16:18:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler