Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Minik temizlik elçileri iş başında

        - Minik çevreciler sokaklarda temizlik yaptı

        (Fotoğraflı)

        Harun Basat - Hülya Keklik

        İSTANBUL (İHA) - Temiz bir çevre konusunda duyarlılık oluşturmak isteyen Gaziosmanpaşalı minik temizlik elçileri, ellerine aldıkları süpürge ve faraşla ilçenin sokaklarında temizlik yaparak, vatandaşlara uyarılarda bulundu.

        Gaziosmanpaşa Belediyesi, daha temiz ve güzel bir ilçe için minik öğrencilerle birlikte örnek bir projeyi hayata geçirdi. Proje kapsamında Ülkü İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan minik Temizlik Elçileri, çevreye duyarlılık oluşturmak amacıyla kendileri için özel hazırlanan temizlik elbiselerini giyerek ilçenin sokaklarında temizlik yaptı. Davranışlarıyla yetişkinlere örnek olan minik öğrenciler, vatandaşlara dağıttıkları broşürlerle uyarılarda bulundu. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da çocuklara temizlik yaparken eşlik etti.

        "Çocuklarımızla birlikte temiz bir çevre kampanyası başlatalım dedik"

        Belediye olarak ilçeyi temiz tutmakla ve gerekli hizmeti vermekle yükümlü olduklarını dile getiren Başkan Hasan Tahsin Usta, "Ancak temizlikle tek başına baş etmek zor, insanların bazı alışkanlıklarını değiştirmemiz lazım. Tedbirler almak ceza uygulamak tek başına yetmiyor. İstedik ki bir farkındalık oluşturalım. Çok daha temiz bir ortama ihtiyaç duyan çocuklarımızla birlikte temiz bir çevre kampanyası başlatalım dedik. Burada çok yetenekli ve disiplinli gençlerimizle birlikte kendi sınıfımızı, okulumuzu temiz tutma kampanyası başlattık. Bulunduğumuz sınıf Kasım ayının en temiz sınıfı seçildi. Çocuklarımızla ,kıyafetleriyle, davranışlarıyla, topluma temiz bir çevre farkındalığı oluşturmak istiyoruz" dedi.

        "Herkesin çevremizi temiz tutmasını istiyorum"

        Temiz bir çevre için yerlere çöp atanları uyardığını söyleyen Halil ibrahim Tutarisimli öğrenci, "Anneme babama kağıt gibi geri dönüşebilen şeyleri geri dönüşüm çöplerine atmasını söylüyorum. Herkesin çevremizi temiz tutmasını istiyorum" diye konuştu.

        Ellerindeki broşürlerle vatandaşları çöp torbası kullanımı konusunda uyardıklarını söyleyen Elif İrem Erden ise "Herkesin çevresini temiz tutmasını istiyoruz. Çöpleri çöp kutusuna atıyorum bende. Geri dönüşüm kutularına atıyorum. Çevreyi kirletmemek için anket dağıtıyoruz ki dikkate alsınlar diye" ifadelerini kullandı.

        (HK-HA-Y)

        07.12.2016 16:21:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler