Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK Parti MKYK üyesi Hüseyin Özbakır: "Havayolu, halkın yolu olmuş"

        - AK Parti MKYK üyesi Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır;

        - "Ülkemiz havacılıkta, tüm kıtaları birleştiren bir ülke konumuna yükselerek, dış politikamızın da önemli güç unsurlarından biri haline gelmiştir"

        (Fotoğraflı)

        ZONGULDAK (İHA) - Uluslararası Sivil Havacılık Günü'nü kutlayan AK Parti MKYK üyesi Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, ülkenin havacılıkta, tüm kıtaları birleştiren bir ülke konumuna yükselerek, dış politikada da önemli güç unsurlarından biri haline geldiğini söyledi.

        Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı'nın (ICAO) kurucuları arasında Türkiye'nin de olduğunu ifade eden AK Parti MKYK üyesi Hüseyin Özbakır, "Günümüzde sivil havacılık, dünya ülkelerini ve halklarını, tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar yakınlaştırmakta, ekonomik ve sosyal kalkınmalarına büyük katkı sağlamaktadır. Bunun en başarılı örneği kuşkusuz Türkiye'dir"dedi.

        Havayolunun artık belirli bir kesimin istifade edebildiği değil, halkın yolu olduğunu kaydeden Özbakır, "Uluslararası planda da ülkemiz havacılıkla sadece yakın coğrafyasını değil, tüm kıtaları birleştiren bir ülke konumuna yükselmiştir. Bu haliyle havacılık sektörümüz dış politikamızın da önemli güç unsurlarından biri haline gelmiştir. Özellikle son dönemde sayıları artan Büyükelçiliklerimiz ve Başkonsolosluklarımız ile birlikte THY'nin yüzden fazla ülkeyi doğrudan Türkiye'ye bağlaması, tüm dünyada ikili ilişkilerimizin her alanda süratle gelişmesine, dış ticaretimizin artmasına ve çeşitlenmesine imkân tanımıştır. Başta THY olmak üzere, hava yolu taşıyıcılarımızın ve havalimanı işletmecilerimizin büyüme hızları ve başarıları, havalimanlarımıza ve hava trafik altyapımıza yaptığımız büyük yatırımlar, dünyanın en büyük havalimanını inşa ediyor olmamız, ülkemizin dünya havacılığındaki yerini her geçen gün üst sıralara taşımaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, istikbalini göklerde arayan ve kanatlanan ülkemizin, birlik ve beraberlik içinde daha da yükselmesini temenni eder, Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde kamuoyunun sivil havacılığa olan duyarlılığının oluşmasında bize fırsat sunan 7 Aralık Uluslararası Sivil Havacılık Günü'nde, 100 bin kişiden oluşan Türk sivil havacılık ailesinin bu gününü en içten dileklerimle kutluyorum" diye konuştu.

        (AB-RFK-Y)

        07.12.2016 16:47:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler