Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vatan Partisi'nden 'HDP kapatılsın' çağrısı

        (Fotoğraflı)

        Burak Tekin

        ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir'de bir grup Vatan Partisi üyesi, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) kapatılmasını istedi.

        Eskişehir İsmet İnönü caddesinde toplanan yaklaşık 30 kadar Vatan Partisi üyesi, HDP'nin kapatılmasına yönelik pankart açarak, basın açıklamasında bulundu. Vatan Partisi Eskişehir İl Başkanı Raif Eşkinat'ın yaptığı açıklamada mecliste HDP'nin mecliste yer almaması gerektiğini söyledi. Eşkinat, "Türkiye Cumhuriyeti'nin sahipleri olarak, vatandaşlar olarak, vatanımıza, cumhuriyetimize sahip çıkmanın bu kadar önem kazandığı bir dönem yaşamadık. Vatan Partisi olarak, Atatürk'ün deyişi ile 'Gaflet, dalalet, hatta hıyanet' içinde, batının bizi mahvetmek isteyen güçleri ile işbirliğini üstlenenlere mücadeleye girişmeyi göze alan tek siyasi güç durumundayız. Filmin sonu yaklaşıyor. Artık savaş cepheye taşındı. Küresel emperyalizmin temsilcisi ABD ve NATO, Türkiye ile göstermelik ortaklıklarından sıyrılmış, PKK terör örgütüne açık desteğini ilan etmiş durumdadır. FETÖ'nün arkasında, Türkiye'yi batıya başı bağlı tutmak isteyen sözde müttefiklerimiz vardır. Türk milletini Türkiye cephesinde birleşmeye çağırıyoruz. HDP derhal kapatılmalıdır. PKK'Ya lojistik destek üssü İncirlik derhal kapatılmalıdır. Askeri okul ve hastaneler derhal açılmalıdır. Yaşasın Vatan Partisi, yaşasın Atatürk devrimleri" şeklinde konuştu.

        Yapılan basın açıklamasının ardından grup dağıldı.

        (BRK-MET-Y)

        07.12.2016 17:14:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler