Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Havai fişek kullananlara 41 bin TL ceza

        KAYSERİ (İHA) - Kayseri'de Çevre ve Şehircilik İl Müdürülüğü tarafından havai fişek kullandığı tespit edilen 51 kişiye 41 bin 412 TL para cezası kesildi.

        İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan açıklamada havai fişek ve benzeri şeylerin kullanımının yasak olduğunu, polis ekiplerince tespiti yapılan 51 şahsa tutanak tutulduğu bildirildi. Açıklamada, "18.11.2015 tarihli Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğinin 26 maddesinin 1 fıkrasının 'ğ' bendi gereğince havai fişek ve benzeri şeyleri kullanmak, ateşlemek gibi benzeri faaliyetlerinin çok hassas ve hassas kullanımlarının bulunduğu yerlerde (konut, yataklı hizmet veren sağlık kurumları, çocuk ve yaşlı bakım evleri, yatılı eğitim kurumları, öğrenci yurtları, yataklı hizmet veren konaklama tesisleri, eğitim kurumları ile dini tesisler gibi) yapılmasının yasak olduğu hükme bağlanmıştır. Bu kapsamda ilimiz genelinde 2016 yılı içerisinde 2872 sayılı çevre kanununun 20-h maddesi gereğince bu hususlara uymayan düğün, kına vb. sokak etkinliklerinde havai fişek kullanan ve polis ekiplerince tespiti yapılan 51 şahsa tutanak tanzim edilmiş, haklarında tutanak tanzim edilen bu şahıslara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce 41 bin 412 TL idari para cezası uygulaması yapılmıştır." denildi.

        (TB-SK)

        08.12.2016 09:36:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler