Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MTOSB'de 'Kariyer Planlaması' konferansı

        - MTOSB Başkanı Sabri Tekli:

        - "Ekonomik refah üretimle olur"

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, üreten toplum hedefinden bir an olsun vazgeçmediklerini belirterek, bunun da ancak eğitimle olacağını söyledi.

        İçel Anadolu Lisesi ve Umut Sami Anadolu Lisesi öğrencileri, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen 'Kariyer Planlaması' konferansına katıldılar.

        MTOSB Başkanı Sabri Tekli, toplantıda yaptığı konuşmada, eğitimin önemine değinerek ülkenin belirli düzeyde ekonomik refaha kavuşması için sürekli üretim yapılması gerektiğini vurguladı, bunun da ancak doğru bir eğitim sonrasında oluşabileceğini belirtti.

        Türkiye'nin geleceğinin gençlere emanet olduğunun altını çizen Tekli, "Üretici birer birey olmanın tek yolu emek harcamak ve çok çalışmaktır. Bu ülkeye değerler katmak için bir yola çıkıyorsanız, belirlediğiniz hedefler doğrultusunda azim ve kararlılıkla ilerlemeniz gerekiyor. Üretken öğrenciler yetiştirmek adına 5 yıl önce faaliyete geçen MTOSB Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, çığ gibi büyüyerek Türkiye'de model haline geldi. Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi olarak, üreten toplum hedefimizden bir an olsun vazgeçmeyerek, bu tarz okulların ülkemizde daha yaygın hale gelmesi gerektiğini her fırsatta vurguladık. Burada siz öğrencilere düşen görev, bu ülkeye hayırlı birer evlat olma yolunda nasıl ilerlemeniz gerektiğinin bilincinde olup hedefleriniz doğrultusunda azimle mücadele etmektir" diye konuştu.

        Tecrübelerini öğrencilerle paylaşan Mersin Makine Mühendisleri Odası Başkanı Akar Tülücü ise uygun meslek seçimleri ile ilgili bilgiler vererek, insanların hangi alanda kendilerini başarılı görüyorlarsa o alanlara yönelmeleri gerektiğinin altını çizdi. Mühendislerinin mesleki olarak geniş bir yelpazesi olduğunu belirten Tülücü; "Türkiye teknolojik bir ülke olmadığı için bizim üretim yapan insanlara ihtiyacımız var. Sizlerin ise seçeceğiniz meslekleri çok iyi araştırmanız ve hangi mesleği gerçekten severek yapacağınıza iyi karar vermeniz gerekmekte" ifadelerini kullandı.

        Mersin Üniversitesi Elektrik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alkan Alkaya'da, öğrencilere teknik konularda önemli bilgiler verdi. Elektrik-elektronik alanında öğrencilerin sorularını cevaplayan Alkaya, elektrik-elektronik mühendisi olmak isteyen birinin, üst düzeyde bir akademik yeteneği olması, araştırma ve okuma konularına hâkim olması ve analitik düşünme yeteneği olması gerektiğini belirtti.

        Alkaya, "Analitik düşünme, bir problemi çözmek için bilgileri ayrıştırarak sorun olan öğeleri göz önünde bulundurmaktır. Bütünden kopmadan her bir parçayı ayrı ayrı analiz edebilmektir. Bizim genelde sıkça karşılaştığımız sorular arasında 'Elektrik Mühendisleri nerelerde çalışır?' var. Elektrik mühendisi neredeyse bütün fabrikalarda çalışabilir. Kısacası bir elektrik mühendisi elektriğin olduğu her yerde çalışabilir. Bu da elektrik mühendisliğinin çalışma yelpazesinin ne kadar geniş olduğunun en açık göstergesidir" dedi.

        "Mimarlık bilimle büyüyecek"

        MTOSB Bölgesi Bölge Müdürü Halil Yılmaz ise öğrencilerin mimarlık mesleği hakkındaki sorularını yanıtladı. Mimarlık mesleğinin önünün açık olduğunu belirten Yılmaz, "Mimarlık ana mesleklerden bir tanesidir. Çünkü barınma ihtiyacı insanlar için olmazsa olmaz. Barınma fonksiyonel olarak ön planda olsa da insanlar için artık estetikte ön planda olmaya başladı. Bilim ilerledikçe mimarlığın iş hacmi daha da genişleyecektir. Mimarlık mesleğini yapabilmek için o mesleği severek yapmanız gerekiyor, çünkü ciddi derecede ilgi ve alaka isteyen bir meslektir" diye konuştu.

        (HSK-Y)

        08.12.2016 10:46:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler