Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kepez Bilim Merkezi esas sözleşmesi imzalandı

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - Kepez Belediyesi ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliği ile Dokuma Fabrikası yerleşkesine yapılacak olan Antalya Kepez Bilim Merkezi'nin esas sözleşmesi Ankara'da imzalandı.

        Akdeniz bölgesinde bir ilk olacak Antalya Kepez Bilim Merkezi'nin, esas protokolü, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin tarafından imzalandı. Ön protokolü 21 Ekim 2015'te Kepez Belediyesi'nde imzalanan Antalya Kepez Bilim Merkezi'nin, esas sözleşme imza töreni TÜBİTAK genel merkezinde yapıldı.

        Devasa yatırım göğsümüzü kabartacak

        Esas sözleşmenin imzalanmasını, "Kepez için tarihi bir an." olarak nitelendiren Başkan Hakan Tütüncü, "Antalya Kepez Bilim Merkezi, TÜBİTAK'ın 25 milyon TL, Kepez Belediyesinin de 10 milyon TL kaynak ayıracağı toplamda 35 milyon TL'lik dev bir yatırım olacak. Devasa bir yatırım olan bilim merkezi, Kepez'in ve Antalya'nın göğsünü kabartacak. Kendimizden daha fazla yaşayacak eserler yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Bilim merkezi, Antalya'mıza hayırlı olsun" dedi.

        Antalya'ya devasa bir bilim laboratuarı

        Başkan Tütüncü, Antalya Kepez Bilim Merkezi'nin, TÜBİTAK ve Kepez Belediyesi işbirliğiyle şehre kazandırılacak dev bir bilim ve eğitim projesi olması bakımından önemli yatırım olduğunu söyledi.

        Bilim Merkezi'nin, başta çocuklar ve gençler olmak üzere ve her yaştan bilim meraklısını, bilimin gizemli dünyasıyla buluşturacağını belirten Tütüncü, "Bilim merkezimiz, bilim tutkunlarına, Antalya'ya gelen ziyaretçilere bilimin gizemli dünyasını aralayacak pek çok sırlarını aktaracak, anlatacak ünitelerin, sergilerin, deney düzeneklerin olacağı devasa bir bilim laboratuarı olacak."

        Akdeniz'de ilk ve tek

        Bilim merkezi hakkında bilgi veren Tütüncü, "Burada, çocuklarımız, gençlerimiz, ziyaretçilerimiz bilimin temel kurallarını yaşayarak öğrenecekler. Dönemlik çeşitli sergiler olacak. Ziyaretçiler, bu temalı sergilerde bilim dünyasının tarihi ya da uzayla ilgili çeşitli bilgileri görsel dokümanlardan izleyerek öğrenebilme imkanı bulacaklar."

        Bilim merkezinin sadece Antalya'ya değil, çevre illere de hizmet edeceğini aktaran Başkan Hakan Tütüncü, Antalya Kepez Bilim Merkezi'nin, Akdeniz bölgesinin ilk ve tek bilim merkezi olacağının altını çizdi.

        Dokuma'ya cazibe kazandıracak

        Bilim merkezinin, Antalya turizmine de katkı sağlayacağına vurgu yapan Tütüncü, nitelikli ve vizyonel bir yatırım olan tesisin, kent parkı, nostaljik araç müzesi, mini city gibi çalışmalarla önemli bir yerleşke haline gelmeye başlayan Dokuma kompleksine, cazibe ve hareketlilik kazandıracağını söyledi.

        Kepez'e bilim merkezi vasfı

        Bilim merkezi yatırımıyla, Kepez'i, sağlık, eğitim, gençlik, kültür-sanat ve spor ilçesi yapma vizyonlarına bilim merkezi olma vasfını da eklediklerini anımsatan Başkan Hakan Tütüncü, "Dün, yılların biriktirdiği sorunlarla cebelleşen bir Kepez vardı. Bugün kendisine çok ciddi vizyonlar koyan ve hedeflerini gerçekleştiren bir Kepez var. Yarınında ise Kepez'i, Antalya'nın merkezi, Türkiye'nin parmakla gösterilen ilçelerinden birisi olması hedefimiz var."

        Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, bilim merkezini, 2018 yılı içerisinde tamamlayarak hizmete açmayı planladıklarını kaydetti.

        (SÇ-SÇ-Y)

        08.12.2016 10:58:30 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler