Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇEDAŞ, öğrencilere enerjide tasarrufu ve yöntemlerini anlattı

        (Fotoğraflı)

        Hakan Kaleli

        SİVAS (İHA) - Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ), hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile de farkındalık oluşturmaya devam ediyor.

        Her yıl Ocak ayının ikinci haftasında kutlanan 'Enerji Tasarrufu Haftası' dolayısıyla, enerji savurganlığının önlenmesi konusunda farkındalık oluşturmak üzere harekete geçen ÇEDAŞ, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak yürüttüğü proje kapsamında ilkokul ve ortaokul öğrencilerine enerji verimliliği hakkında eğitimler veriyor. Gazipaşa İlkokulu ve Ortaokulunda gerçekleştirilen eğitim seminerine ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Milli Eğitim Şube Müdürü Dursun Yıldırım, Gazipaşa İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Hulusi Sayıcı, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

        Eğitim semineri öncesi konuşan ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, ülkede her yıl Ocak ayının ikinci haftası Enerji Tasarrufu Haftası olarak kutlandığını ifade ederek, "Üretimden tüketime kadar, evde, işyerlerinde, okulda günlük yaşam konforundan ve iş gücünden herhangi bir kayıp olmadan, enerjinin akıllıca ve doğru kullanılışı, enerji tasarrufu anlamına gelmektedir. Enerji tasarrufu, tüketilen enerjinin ekonomik kalkınmayı ve sosyal refahı göz önünde bulundurarak, enerjinin gereksiz yere kullanımının engellenmesi ve israfın önlemesi ile yapılabilir" dedi.

        Her geçen gün artan enerji ihtiyacı ile birlikte tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de doğal kaynakların hızla tükendiğini dile getiren Akboğa, "Ülkemizde son yıllarda rüzgar, güneş ve jeotermal enerji gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı artsa da, enerji temini için ayırdığımız bütçe hala ülkemizin en büyük giderlerinin başında gelmektedir. Enerji konusunda dışa bağımlı bir ülke olmamız dış ticaret açığımızın da artmasına neden olmaktadır. Enerji temini için dolar bazında ödediğimiz ücreti düşünür ve son zamanlarda dolarda yaşanan gelişmelerin ülke ekonomimize olumsuz etkilerini de göz önünde bulundurursak, enerji tasarrufunun ne derece önemli olduğunu bir kez daha anlamış oluruz. Enerji de tasarrufu ise enerjimizi etkin ve verimli bir şekilde kullanarak yapabiliriz" ifadelerini kullandı.

        Gelişmiş ülkelerde enerjiyi verimli ve tasarruflu kullanmanın sosyal bir sorumluluk olarak hayata geçirildiğini aktaran Akboğa,"Enerjimizi verimli kullanmalıyız. Enerji varlıklarının hızlı bir şekilde tükendiği günümüzde enerji tasarrufunu hem bireylerin hem de kurumların maddi ve manevi sorumluluğu olarak değerlendiriyoruz. Bu nedenle en büyük enerji ihtiyaçları arasında bulunan elektrik enerjisini insanların kullanımına sunan bir kurum olarak, biz de bu sosyal sorumluluğu, farkındalık oluşturacak şekilde gelecek nesillere aktarmak için harekete geçmeyi ihtiyaç olarak gördük" şeklinde konuştu.

        Konuşmaların ardından ÇEDAŞ Eğitim Birimi personeli Merve Karatepe, öğrencilere Enerji Tasarrufunun Önemi ve Tasarruf Yöntemleri konulu sunum yaptı. Programın ardından proje paydaşı Sivas Belediyesi tarafından öğrencilere not defteri ve kalem hediye edildi.

        (UY-AÖ-Y)

        08.12.2016 11:31:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler