Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Plastik Sera Projesi Gazipaşa'daki muz üreticilerinin yüzünü güldürüyor

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - Antalya'nın Gazipaşa ilçesi'nde başlatılan plastik sera projesi muz üreticisinin yüzünü güldürüyor.

        Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) orman köylüsüne destek vermeye devam ediyor. OGM'nin Orman Köylülerini Kalkındırma (ORKÖY) Projeleri çerçevesinde Gazipaşa'nın Güney Köyü'nde uyguladığı plastik seracılık projesi, muz üreticilerinin yüzünü güldürüyor. Projeden faydalanan köylülerin muz üretimi yaklaşık iki kat arttı. Bu çerçevede 2012 ile 2016 yılları arasında Gazipaşa Güney Köyü'ne de plastik seracılık projesini uygulayan Bakanlık uygulamanın sonuçlarını almaya başladı.

        Seralar Sayesinde Muz Üretimi 30-35 kilograma yükseldi

        Bir kısmı kredi bir kısmı ise hibe şeklinde verilen destek sayesinde plastik sera uygulaması yapan köylülerin muz üretimi arttı. Yıllardır muz üretimini eski yöntemle üreten köylüler fidan başı 15 kilogram muz elde ederken şimdi kapalı alanda 30-35 kilogram muz üretimi elde ediyorlar.

        Hem Orman Köylüsüne hem de ülke ekonomisine katkı sağlanıyor

        Orköy kredilerinden vatandaşların da memnun olduklarını vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise "Bakanlık olarak orman köylülerimizin yanında olduk bundan sonra da yanlarında olacağız. Sadece plastik sera uygulaması değil daha birçok alanda destekler veriyoruz. Bu destekler sayesinde hem onların ekonomisine hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz. Antalya'da uyguladığımız Orköy desteklerini bundan sonra da sürdüreceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

        (SÇ-SÇ-Y)

        08.12.2016 12:08:40 TSI

        NNNN

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler