Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sıcak Çermik içme suyuna kavuşuyor

        (Fotoğraflı)

        Hakan Kaleli

        SİVAS (İHA) - Sivas İl Özel İdaresi, Termal Turizm Bölgesi ilan edilen Sıcak Çermik'in içme suyu sorununu çözüme kavuşturuyor.

        İl Özel İdaresi Kalın köyü sınırları içerisinde yer alan, büyük yatırımlar yapılan ve yakın gelecekte önemli bir nüfusa sahip turizm alanı olması beklenen merkezin, altyapı ve içme suyu sorununu ortadan kaldırıyor. Bölgenin içme suyu ihtiyacının karşılanması amacıyla Yıldızeli ilçesi Bayat köyü sınırları içerisinde yer alan kaynak suyunu bölgeye getiriyor. İçme suyu cazibeli olarak öncelikle 150 metre küplük biriktirme deposuna isale edilip, buradan da terfili bir şekilde 600 metre küplük diğer depoya isalesi sağlanarak, bölgeye içme suyu temininin sağlanması hedefleniyor.

        İl Özel İdaresi turizm bölgesinin içme suyunu temini etmek amacıyla yapılan isale depolarına yaklaşık 2.4 milyon lira harcama gerçekleştirdi. Ayrıca Sıcak Çermik Termal Turizm Bölgesinin revize imar planının onaylanması akabinde merkeze su verilmesi için gerekli şebeke hattı çalışmalarını yürütüleceği belirtildi.

        (UY-SK)

        08.12.2016 12:17:15 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler