Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Down sendromlu çocuklardan muhteşem oyun

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Kağıthane'de down sendromlu çocuklar, Dünya Engelliler Haftası kapsamında sahneledikleri 'Canım Ailem' adlı tiyatro oyunuyla muhteşem bir performans gösterdi.

        Kağıthane Belediyesinin Sultan Selim Kültür Merkezi anlamlı bir gösteriye ev sahipliği yaptı. Down sendromlu çocuklar, Dünya Engelliler Haftası kapsamında 'Canım Ailem' adlı tiyatro oyununu sahneledi. Rollerini başarılı şekilde oynayan çocuklar, salonu dolduran seyircilerden yoğun alkış aldı.

        Halil Doğan'ın yazdığı ve Arzu Uygur Doğan'ın yönettiği oyunda, futbolsever bir ailenin 5 çocuğundan biri olan down sendromlu Metin'in milli kaleci Rüştü Rençber gibi iyi bir kaleci olmak istemesinin öyküsü anlatıldı. Metin'in bu idealine her zaman destek olan ama bir yandan da maddi zorluklarla boğuşan ailesiyle yaşadığı sıcak ilişki ise seyircilere zaman zaman duygulu anlar yaşattı.

        Oyunu Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da izledi. Programın sonunda söz alan Başkan Kılıç, ''Engelli vatandaşlarımızı hayatın farklı alanlarında görmek bizleri oldukça mutlu ediyor. Burada bu yetenekli çocuklarımız engelli vatandaşlarımıza cesaret örneği oluşturacak bir oyun sergilediler. Çocuklarımızı, gençlerimizi sergiledikleri performanslarından dolayı kutluyorum, emeği geçenlere de teşekkür ediyorum'' dedi.

        Başkan Kılıç, oyunda rol alan çocuklarla bol bol sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

        (HB-SÜ-Y)

        08.12.2016 12:36:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler