Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 'Çevre Düzeni Toplantısı' yapıldı

        (Fotoğraflı)

        TEKİRDAĞ (İHA) - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin yetkilileri Çevre Düzeni Planı çalışmalarıyla ilgili bilgilendirildi

        Büyükşehir Belediye Meclis Toplantı Salonunda yapılan 1/100 bin ve 1/25 bin ölçekli Tekirdağ Çevre Düzeni Planı toplantısına, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İmar Danışmanı Neşat Erdoğan, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Dilşad Ergin, Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Üyeleri, ilçe belediyelerinin imardan sorumlu belediye başkan yardımcıları ve İmar İşleri Müdürleri ile diğer yetkililer katıldı. Toplantıda, Anakent Planlama A.Ş yetkilileri katılanları çevre düzeni planı hakkında bilgilendirdiler ve katılanların sorularını cevaplandırdılar.

        Konu ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Dilşad Ergin, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin 644 Sayılı Kanun çerçevesinde çevre düzeni planı konusunda yetkili hale getirildiğini belirterek, "Belirtilen mevzuat çerçevesinde Tekirdağ sınırları dahilinde 1/100 bin ölçekli Ergene Havzası Revizyon Çevre Düzeni Planı ve 1/25 bin ölçekli Tekirdağ İşi Çevre Düzeni Planlarındaki gerekli değişiklik çalışmalarını başlattık. Bu çalışmalar kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşme ve yazışmaları yaparak gerekli görüş ve izinleri aldık. Planlama çalışmalarıyla ilgili teknik şartnameyi hazırlayarak piyasa fiyat araştırması yaptık ve ihaleye çıktık" dedi.

        İhaleyi Anakent Planlama A.Ş firmasının aldığını aktaran İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Ergin, 1/100 bin ölçekli Ergene Havzası Revizyon Çevre Düzeni Planı ile 1/25 bin ölçekli Tekirdağ İl Çevre Düzeni Planıyla ilgili mahkeme kararları ve oluşan yeni idari yapıyla birlikte bu planlarda yapılması zorunlu değişikliklerin araştırılması ve gerekli dokümanların hazırlanması kapsamında İnceleme, Araştırma ve Değerlendirme Raporu hazırlandığını söyledi.

        (YG-MEF-Y)

        08.12.2016 12:42:49 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler