Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eskişehir'in 75 yaşındaki 'Simitçi Ablası'

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir TEKSAN Sanayi Sitesi'ndeki bir kulübede 3 yıldır simit ve poğaça satan 75 yaşındaki Fadime Tekin, geçimini bu şekilde sağlamaya çalışıyor.

        Eskişehir'de eşi ile birlikte yaşayan 75 yaşındaki Fadime Tekin, yazın sıcağa, kışın soğuk havaya aldırış etmeden her sabah saat 8'de simit satmaya TEKSAN Sanayi sitesi kapısına geliyor. Buradaki kulübeyi kendisi için satış yeri olarak kullanan Tekin'i herkes 'Simitçi Abla' olarak tanıyor. Tekin'in şu günlerde eksileri bulan soğuğa rağmen işinin başında olması görenlerin ise taktirini topluyor. Gelen geçen herkes ise onun o soğukta bekleyen azmine karşın durarak simit ve poğaça alıyor.

        Evlerinin tek gelirinin, eşinin üzerinden 3 aydan 3 aya aldıkları 65 yaş aylığı olduğunu söyleyen Tekin, geçimlerini sağlamak için çalışmak zorunda olduğunu söyledi. Ne bir kömür ne de bir devlet yardımı alamadıklarını kaydeden Simitçi Abla Fadime Tekin, "3 aydan 3 aya aldığımız yaşlılık maaşıyla geçinmeye çalışıyoruz. Kış gelince geçinmek daha zor oluyor. Buradan kazandığım 3-5 kuruşla eve katkı sağlıyorum. Beyimin görme ve işitme problemleri var, pek fazla dışarı çıkamıyor. O yüzden ben her sabah burada simit satmaya geliyorum" dedi.

        (İHA-MET-Y)

        08.12.2016 12:52:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler