Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Viranşehir'de ailenin rolü semineri verildi

        (Fotoğraflı)

        Enver Zencirci

        ŞANLIURFA (İHA) - Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrenci başarısının arttırılmasında ailenin rolü konulu seminer düzenlendi.

        Viransehir Kültür Merkezinde, Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan tarafından öğrencilere 3 oturumlu seminer düzenlendi. Seminere İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Ateş, şube müdürleri Lütfi Üstüner, İlyas Koyuncu ve İlçe İmam Hatip Ortaokulları Koordinatörü Kasım Erdemli eşlik etti.

        Ateş açılışta çocuk yetiştirmede takım çalışması gerektirdiğini belirterek, velilerin evde öğrencilere psikolojik anlamda destek olması gerektiğini ifade etti. Ateş, ''Veliler, öğrencilerin ders çalışabilmeleri için gerekli koşulları hazırlamalı ve çocukları için fedakarlık yapmalıdır.Çocuğumuzun iyi notlar almasının yanında zayıf alması da normaldir. Bunu kabul etmeliyiz. Başarılı olabilmeleri için onlara destek olmalıyız. Çocuklar, genellikle anne babanın okul ve eğitim konusundaki duygu ve düşüncelerini kendilerine mal ederek, okula karşı buna uygun bir tutum geliştirirler. Onun için eğitime siz önem verin ki, evlatlarınız da sizin tutumunuzu örnek alsınlar. Unutmayınız ki ruh sağlığı güçlü yetişen bir gençlik, başarılı ve mutlu bir toplum oluşturur" dedi.

        "İnternet yuva dağıyor"

        Aslanhan, insanların giderek birbirlerine karşı yabancılaşmaya başladığına dikkat çekerek, ''Aile içinde bireyler birbirleriyle konuşmaz oldular. Anne dizilerle, çocuklar bilgisayar ve telefonlarla, babalar da kahvelerde yaşam sürdürür hale geldi" dedi.

        Sürekli internete giren anne ve babaların evliliklerinin de büyük bir risk altında bulunduğunu belirten Aslanhan, ''Evinde internet olan aileler sürekli internete giriyorsa evliliklerine Allah rahmet eylesin. Son zamanlarda yapılan araştırmalara göre boşanmak isteyen 10 çiftten 7'sinin boşanma sebebi birbirlerinden bulamadığı ilgiyi, sanal alemdeki tuzak, ne olduğu belli olmayan ilişkilerden bulduğunu zannederek yuvasını dağıtıyor."

        Aslanhan, "Gıda konusunda da halkın aldatıldığı gibi çocuk yetiştiriciliğinde de, 'çocuklarınızla arkadaş gibi olun', 'hayır demeyin' mesajlarının bilinçaltına işleniyor. Maalesef, çocuklarımız mutfaktan bir bardak suyu getirmeye, evdeki çöpü atmaya aciz hale geldiler. Anne babalar çocuklarının hizmetçisi konumuna büründüler. Çocuklarımızın dersleri ve okulu ile ilgilendiğimiz kadar onların ahlak, vicdan, terbiye, kimlik, karakter, kültür, örf, adet ve inancıyla da ilgilenmemiz gerekir. Anneler, babalar uyutuluyoruz, lütfen uyanın" diye konuştu.

        Türk diline sahip çıkılmasını isteyen Aslanhan, 'Bugün dilini kaybeden bir ülke kendini de kaybetmeye mahkumdur. Bakın son günlerde Avrupa'dan gelen bir söz var. 'Babana dahi güvenme', bu ne demek. Beni büyüten, bu yaşlara getiren bir insana güvenmeyeyim de kime güveneyim. Sana mı?" dedi.

        Sıtkı Aslanhan, ailelerin, çocukların büyüme ve gelişme dönemlerindeki sıkıntıların farkına varmasının ve çözüm yolları üretmesinin çok önemli olduğunu söyledi. Aslanhan, konuşmasının devamında, ''Çocuğunuzu karşınıza alın, her türlü derdini sorun, yoksa o gece yarısı telefonla dert yanacak birilerini bulur" şeklinde konuştu.

        Konuşmasında genç yaşta beyin kanamasından kaybettiği arkadaşına duyduğu özlemi dile getiren Aslanhan, tüm insanlara sevdiklerine sımsıkı sarılmalarını ve onlara sevdiklerini söylemekten çekinmemelerini istedi.

        (EZ-BRN-Y)

        08.12.2016 13:06:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler