Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Alanya Belediyesi 2 adet kantarı hizmete açıyor

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - Alanya Belediyesi, Konaklı ve Tosmur Katı Atık Transfer İstasyonu'nda 2 adet 80 tonluk yeni kantarı hizmete açıyor.

        Alanya Belediyesi, Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde Çöp taksi, Yeraltı Konteyneri ve Vinçli Çöp Aracı Atık Terfi Merkezleri'nden sonra iki adet 80 tonluk kantarı hizmete sunuyor. Önümüzdeki günlerde hizmete girecek olan kantarlar, plaka okuma ile belediye otomasyon sistemine direk entegreli ve operatörsüz çalışarak veri aktaracak.

        Yücel: "yeni sistem, 1 yılda kendini amorti edecek"

        Kantarlar sayesinde anlık çöp miktarının belirlenebileceğini belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, çöp miktarına göre önlemler alınarak tasarruf yapmanın yanında daha hızlı ve zamanında hizmet verileceğini kaydetti. Başkan Yücel; "Sistemimiz, belediyenin yazılım sitemine aktarılabilen en yeni otomasyonlu tartım sistemi. Operatörsüz olması sebebi ile bir yılda kendini amorti edecektir. Bunun yanında atık verileri kantarda anlık olarak kaydedilecek. Bu sayede kayıtlar yıllarca belediyenin yazılım sisteminde saklanabilecek. Bölgesel ve mahalle bazlı oluşan atıkların miktarı tespit edilerek, araçların doluluk oranları, çöp toplamada verimlilik ve iş performansının ölçülmesi de sağlanacaktır. Şimdiden halkımıza hayırlı olsun" dedi.

        (SÇ-SÇ-Y)

        08.12.2016 14:34:15 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler