Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Karaman'da karla mücadele toplantısı

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Dağlı

        KARAMAN (İHA) - Karaman'da karla mücadelede alınacak tedbirleri görüşmek ve değerlendirmelerde bulunmak üzere "Karla Mücadele" toplantısı düzenlendi.

        Vali Süleyman Tapsız'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İlhan Şen, Vali Yardımcıları Mehmet Uğur Arslan ve Ahmet Günaydın, İl Emniyet Müdürü Levent Tutuk ile kurum amirleri katıldı. Toplantıda konuşan Vali Tapsız, kış mevsiminin bereketli geçmesi temennisinde bulunarak, toplantının hayırlı olması dileklerinde bulundu. Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte zorlu yaşam koşullarının ortaya çıktığını söyleyen Vali Tapsız, "Bu toplantı ile mevcut kış şartları nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tüm birim ve kurumlarımızla alınması gereken tedbirleri görüştük. Alacağımız güvenlik tedbirleri ile vatandaşlarımızın güvenli, sağlıklı ve huzurlu bir kış geçirebilmeleri için gerekli çalışmaları tüm kurum müdürlerimizle birlikte yapacağız" dedi.

        Tapsız, karla mücadele konusunda kurumların tüm tedbirlerini alarak ve ilgili kurumlarla iletişim halinde olacaklarını belirterek, trafik güvenliğini olumsuz yönde etkileyici tipi, çığ düşmesi, heyelan, yol kapanması gibi hava, yol ve çevresi ile trafik durumları hakkında, basın ve yayın organlarına bilgi verilmesi, vatandaşların zamanında uyarılması ve tedbirli olmalarının sağlanması için (155), (156) ve (159) Karayolları Genel Müdürlüğü yol danışma telefon hatlarını arayan vatandaşlara gerekli bilgilendirme ve yardımın yapılacağını ifade etti.

        Karaman'ın kış mevsimini daha güvenli ve sağlıklı bir ortamda geçirebilmesi, beklenen kış koşullarının meydana getirebileceği olumsuzlukları asgariye indirebilmek amacıyla gerçekleştirilen toplantıda, yerleşim dışında, yerleşim yerlerinde, otogarlarda alınacak tedbirler ile karayolu işaretlemeleri, denetimde görevli personel ve ekip araçları konuları ele alındı.

        (MD-FM-Y)

        08.12.2016 15:13:39 TSI

        NNNN

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler