Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TÜİK ile Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü

        (Fotoğraflı)

        VAN (İHA) - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Van Bölge Müdürlüğü ile Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.

        TÜİK Van Bölge Müdürü Özer Coşğun ve İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin tarafından imzalanan protokol kapsamında; kurumlar kendi mevzuatları çerçevesinde ihtiyaç duyulan konularda istatistiki bilgi paylaşımında bulunabilecek, kurumsal tanıtım, verilen hizmetler ve faaliyet alanları gibi konularda kurum personellerine yönelik eğitimler düzenleyebilecekler. Bu kapsamda, TÜİK personeli tarafından lise öğrencilerine yönelik temel istatistik, tablo hazırlama, grafik yorumlama, TÜİK verilerine erişim ve istatistiğin önemi hakkında bilgiler içeren eğitim seminerleri düzenlenecek.

        TÜİK Bölge Müdürü Coşğun, lise öğrencilerine yönelik seminerlerin idarecilerden bağımsız olarak süreklilik kazanmasını hedeflediklerini, bu sayede öğrencileri lise düzeyinde istatistikle tanıştırmayı ve onlara istatistiği sevdirmeyi amaçladıklarını belirtti.

        İl Milli Eğitim Müdürü Kırekin ise, önceki yıl TÜİK ile gerçekleştirmiş oldukları çalışmalardan memnuniyet duyduklarını, bu yılki eğitim seminerlerinin ilçelerdeki liselere doğru yaygınlaştırılmasını planladıklarını ifade etti.

        Protokol kapsamında, her iki kurum da ihtiyaç duyulan konularda, kurumlarda mevcut olan veriler üzerinden birlikte çeşitli analiz, değerlendirme ve raporlama çalışmaları yapabilecekler. Ayrıca, bölgesel veri ihtiyacını karşılamaya yönelik olarak ihtiyaç duyulan alanlarda saha çalışması, bölgesel proje hazırlanması gibi çalışma olanaklarının değerlendirilmesi amaçlanıyor.

        (MSA-Y)

        08.12.2016 15:16:26 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler