Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gediz Havzası'nın korunmasına MASKİ'nin destekleri sürüyor

        (Fotoğraflı)

        MANİSA (İHA) - Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Gediz Havzası'nı korumaya yönelik düzenlenen bir projeye daha destek oldu. MASKİ Genel Müdürlüğü, 'Gediz Havzası Nehir Havza Yönetim Planının Hazırlanması Projesi' kapsamında İzmir, Kütahya ve Uşak illerinden gelen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri, belediyeler ve su ve kanalizasyon idareleri yetkilileriyle toplantı gerçekleştirerek, projede izlenecek yöntemler hakkında fikir alışverişinde bulundu.

        MASKİ Genel Müdürlüğü, Gediz Havzası'nın temizlenmesi yolunda atılan adımlara destek olmaya devam ediyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın sahipliğinde, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu-Marmara Araştırma Merkezi'nin (TÜBİTAK-MAM) yüklenicisi olduğu "Gediz Havzası Nehir Havza Yönetim Planının Hazırlanması Projesi" ortakları arasında MASKİ de yer alıyor. Gediz Havzası'ndaki yerüstü ve yeraltı sularının bütüncül yaklaşımla korunması ve planlanmasına yönelik Gediz Nehir Havza Yönetim Planı'nın hazırlanması amacıyla hazırlanan proje, 2 yıl süresince devam edecek.Söz konusu proje kapsamında, Manisa, İzmir, Kütahya ve Uşak illerini kapsayacak şekilde Gediz Havzası'nda bulunan evsel ve kentsel atıksu arıtma tesisleri, kanalizasyon şebekeleri ve kollektör hatlarının durumunu ilgili kurumlar ile birlikte değerlendirmek üzere MASKİ hizmet binasında toplantı düzenlendi. MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun ve Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran'ın katıldığı toplantıda, İzmir, Kütahya ve Uşak illerinin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri ve belediyeleri ile su ve kanalizasyon idarelerinden gelen yetkililerle karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantının sona ermesinin ardından, Manisa'daki atıksu arıtma tesislerinin ziyareti planlandı.

        Manisa'daki atıksu arıtma tesisleri incelendi

        Proje kapsamında incelemeler yapılması amacıyla heyet, öncelikle Manisa merkezde inşası devam eden atıksu arıtma tesisini ziyaret etti. Tesise düzenlenen inceleme gezisinde, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları Şehnaz Başaran ve Burak Aslay da yer aldı. Tesiste yapılan toplantıda MASKİ Atıksu Arıtma Dairesi İnşaat Şube Müdürü Uğur Topkaya tarafından ziyaretçilere brifing verildi. Toplantının ardından Gediz Havzası'nda yer alan diğer evsel ve kentsel atıksu arıtma tesislerine teknik geziler düzenlenerek, Gediz'in temizlenmesi ve korunması için Manisa ili sınırları içerisinde yer alan atıksu arıtma tesisleri özelinde değerlendirmeler yapıldı. Diğer illerden gelen yetkililer, yapılan organizasyondan memnuniyet duyduklarını ifade ederek, gösterdikleri misafirperverlikten dolayı MASKİ'ye teşekkür etti.

        (SC-Y)

        08.12.2016 16:57:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler