Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Emekliler Derneği Başkanı Bulut'tan TOKİ Açıklaması

        (Fotoğraflı)

        Yasin Erdem

        KARABÜK (İHA) - Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut, Aydınlıkevler'in üst tarafından yapılacak olan konutların yerlerinin Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 9 Milyon TL bedelle mal sahiplerinden satın alındığını, satın alma bedellerinin bankaya yatırıldığını ve ödemelerin başladığını açıkladı.

        Başkan Bulut, dernek lokalinde düzenlediği basın toplantısında, evi olmayan emeklilerimize ev sahibi olmaları için devletin imkanlarını Karabük'e getirmek için çıktıkları bu yolda en büyük desteği veren başta Karabük Milletvekilimiz Mehmet Ali Şahin'e Milletvekilimiz Burhanettin Uysal'a, toplu konut alanı olarak ilan ettiği yeri TOKİ'ye veren Belediye Başkanımız Rafet Vergili'ye, AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar'a, Belediye personeline ve Karabük'e tüm kolaylıkları gösteren TOKİ Yetkililerine teşekkür etti.

        Bulut, daha önce 426 emekliyle ilgili Safranbolu'nun Kirkille bölgesine yapılacka birinci etap konutların kura çekilişinin yapıldığını ve 2 ay önce müteahhit firmanın işe başladığını kaydederek, " "Karabük Merkezle ilgili Hazinenin yerleri için araştırmalar yapıldı. Yaptığımız araştırmalar neticesinde uygun yerler olmadığı anlaşıldı. Bu süreçte defalarca TOKİ ile görüşüldü. Neticede Mehmet Ali Şahin bey ve Rafet Vergili ile Belediyenin toplu konut alanı olarak ilan ettiği Aydınlıkevler üzerindeki yeri TOKİ'ye vermesi neticesinde süreç hızlandı. TOKİ Türkiye'de bir ilki gerçekleştirecek. TOKİ bu yerleri satın aldı ve bu yerlere yaklaşık bin 500 - 2 bin konut yapılacak" dedi.

        (YE-YE-Y)

        08.12.2016 17:43:30 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Karabük haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Karabük Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler