Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gaziantep Büyükşehir Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresinde

        (Fotoğraflı)

        GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ve İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Anonim Şirketi (İZFAŞ) iş birliğinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 10'uncusu düzenlenen Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresine katıldı.

        Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın açılışını yaptığı ve İzmir'de gerçekleştirilen fuarda tanıtım stantı açtı. Gaziantep'in kültür ve turizm zenginliklerinin, bakır, sedef, yemeni, kutnu gibi el sanatlarının, mozaiklerinin, mutfağının zenginliklerinin tanıtımının yapılacağı stantta, 4 gün süreyle sergilemeler, belgesel ve film gösterimleri, tadım sunumları, mozaik atölyeleri ile Gaziantep anlatılacak.

        Türkiye'nin en önemli turizm buluşmaları arasında gösterilen fuarın bu yılki partner ülkesi Ürdün'ün Akabe şehri, partner ili ise Mersin olarak belirlendi. 36 ülkeden ve 60 ilden seyahat acentaları, tur operatörleri, iş ve kongre turizmi, bakanlıklar, konsolosluklar, oteller, tatil köyleri gibi sektör temsilcilerinin yer aldığı fuarda, katılımcı ile ziyaretçilere özellikle sağlık ve gastronomi turizmi konularında yoğun tanıtımlar yapılacak.

        Fuarda ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığının öncülüğünde gerçekleşen "Erken Rezervasyon Kampanyası"nın 2017 lansmanı da yapılacak. Alternatif turizm seçeneklerinde öne çıkan sağlık turizminin desteklenmesi amacıyla ilk kez oluşturulan Özel Sağlık Turizmi Bölümünde de Türkiye'nin sağlık imkanları yabancı ziyaretçilere anlatılacak ve ikili iş görüşmeleri gerçekleştirilecek.

        Fuar İzmir'in A, B ve D hollerinde düzenlenen fuar, 11 Aralık'a kadar devam edecek. Fuarın bir bölümü sadece profesyonel ziyaretçilere açık olacak.

        (BRN-Y)

        08.12.2016 18:45:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler