Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kar lastiği uyarıları devam ediyor

        - Trafik Kazalarını Önleme Derneği Giresun Şube Başkanı Cevdet Turan;

        - "Kar lastiği cezası lastiğin fiyatı kadar"

        (Fotoğraflı)

        Resul Yanbul

        GİRESUN (İHA) - Kendisini gün geçtikçe daha çok hissettiren kış mevsiminde vatandaşların araçlarına 'kar lastiği' takmaları konusundaki uyarılar sürüyor.

        Kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlarla Karayolu Taşıma Yönetmeliği uyarınca 'A' türü yetki belgelerine kayıtlı otomobillerde her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan 4 aylık dönemde kış lastiği kullanılmasının zorunlu olduğunu hatırlatan Trafik Kazalarını Önleme Derneği Giresun Şube Başkanı Cevdet Turan, bu kapsama girmeyen sürücülerin de kış mevsiminde kış lastiği kullanmasını önerdi. Turan "Araçların kaza yapmaması, yollarda kalmaması, trafiğin tıkanmaması için gerekli kış lastiğinin her sürücünün aracına takması mecburidir" dedi.

        Kar lastiği takmamanın cezasının lastik fiyatıyla ayını olduğunu vurgulayan Turan, " Kış geldi, kar lastiği takmak gibi sürücülerimizin mecburiyeti var. Takmadığı zamanda bu sürücüler kar lastiğine verecekleri paranın yarısı kadar ceza ödeme gibi durumları da var. Yani hem ceza yiyeceksiniz hem de lastiğinizi takacaksınız. Onun için ceza yemeden lastiğinizi alıp takın" ifadelerini kullandı.

        "İnsanlar kışın çok daha dikkatli araç kullanmak mecburiyetindedirler" diyen Turan, "Yurdumuzda yapılan istatistikler neticesinde trafik kazalarının yüzde 96'sı sürücü hatalarından meydana gelmektedir. Yani araçların trafik kazalarında yüzde 4 oranında bir hatası oluyor ki buda çok düşük bir rakamdır. Trafik kazalarını en az seviyeye indirebilmek için kar lastiği gibi basit görünen tedbirlerin uyulması gerekir" şeklinde konuştu.

        (RY-ÖS-Y)

        09.12.2016 09:10:35 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler