Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Down Sendromlu çocukların performansı büyüledi

        - Emek Sineması'ndan anlamlı ev sahipliği

        (Fotoğraflı)

        Harun Basat

        İSTANBUL (İHA) - Beyoğlu Belediyesi'nin Emek Sineması'nda düzenlediği özel gecede bir araya gelen 500 engelli vatandaş, aileleriyle birlikte 'Canım Ailem' isimli tiyatro oyununu izledi. Oyuncularının çoğunluğunu Down Sendromlu çocukların oluşturduğu oyun, izleyenlerin büyük beğenisini topladı.

        Aslına uygun olarak yeniden inşa edilen tarihi Emek Sineması, perdelerini özel misafirleri için araladı. Beyoğlu Belediyesi, Down Sendromu ve Zihinsel Engelliler Eğitim ve Koruma Derneği (DOSTEV) ile birlikte düzenlediği 'Hayatın Sahnesinde hep birlikteyiz' etkinliğiyle 500 engelli vatandaşı ve ailelerini Emek Sineması'nda bir araya getirdi. Halil Doğan'ın yazdığı ve Arzu Oygur Doğan'ın yönettiği "Canım Ailem" oyunu, hayallerinin peşinden koşan down sendromlu bir gencin hayatını konu ediniyor. Başrolünü Down sendromlu bir gencin oynadığı 'Canım Ailem' isimli tiyatro oyununu izleyen engelliler keyifli dakikalar geçirdi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın heyecanla izlediği tiyatro oyununa usta oyuncu Selçuk Yöntem de katıldı.

        "Vazifemiz onlara hayatları kolaylaştırmak"

        Emek Sineması'nda böyle bir etkinlik düzenlemekten memnuniyet duyduklarını dile getiren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Böyle tarihi bir mekanda bu organizasyonu yapmak gerçekten çok keyifli. İnsanoğlu dünyada kendi kendine yetebilen bir varlık değil, ötekine ihtiyacı var. Aileye, eşe, çocuklara ihtiyaç duyabilen bir varlık insanoğlu. Ama hayatta aslında engelleri, eksiklikleri olan birçok varlık var. Engelli kardeşlerimize bu perspektiften bakıp onlara hayatı kolaylaştırmak vazifemiz. Bu hafta münasebetiyle bu tip farkındalıkları daha da çoğaltıp böylelikle duyarlılığı artırmayı düşündük. Bu yüzden birkaç etkinlik düzenledik" ifadelerini kullandı.

        Usta oyuncudan Down Sendromlu çocuklara destek

        Tiyatro oyununu izlemeye gelen usta oyuncu Selçuk Yöntem, "Yaşam sadece engelli olmayanlar için değil engeli olanlar için de. Bu hayat birlikte paylaştığımız bir hayat. Onların güzel yürekleri her şeyi yapabilecek kapasitede. Bunun için de ellerinden her geleni yapıyorlar. Hele hele tiyatro yapıp seyirciyle ilişki kurmak istemeleri, bu duyguyu paylaşmaları çok anlamlı. Ben engelli ve down sendromlu kardeşlerimizin yanındayım" şeklinde konuştu.

        Oyuncularının çoğunluğunu down sendromlu çocukların oluşturduğu tiyatro oyunu, izleyicilerden tam not aldı. Oyunun sonunda salonu dolduran yüzlerce izleyici oyuncuları ayakta alkışladı.

        (HB-HB-Y)

        09.12.2016 09:26:23 TSI

        NNNN

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler