Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ciltteki lekelere enzim peeling ile son

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Uzman Estetisyen Neslim Güngen, ciltteki lekelerini peeling ile ortadan kaldırılacağını söyledi.

        Profesyonel Kalıcı Makyaj Uzmanı ve Uzman Estetisyen Neslim Güngen, Enzim Peeling'in (Işık Peelingi), salgılanan melaninin koyu renge dönüşmesini sağlayan tyrosinase enzimini baskılayarak ciltteki melanin oluşumunu azalttığını söyleyerek, "Ciltteki lekeli bölgelerin rengi açılarak etkin bir tedavi sağlar. Kimyasal peeling cildin üst tabakasını soyarak etki ediyor. Enzim peeling ise cildin alt tabakasında bulunan melanin oluşumunu azaltarak etki ediyor. Bu yönüyle cilt lekelerini gidermede enzim peeling daha etkili bir sonuç veriyor. Vücutta bulunan tüm lekelerde etkili bir yöntem olmakla birlikte en sık güneş lekeleri, lentigo (yaşlılık lekeleri), melazma (doğum lekeleri) tedavisinde etkin bir şekilde uygulanmaktadır" dedi.

        Enzim peeling öncesi incelenmesi gereken durumların olduğunu kaydeden Güngen, bu durumları şöyle sıraladı: "Aktif enfeksiyon ve açık yaraların olması, aktif uçuk (herpes) virüs enfeksiyonu, son 3-12 ay arasında geçirilmiş orta veya derin peeling, yoğun sigara kullanımı, gebelik/emzirme"

        Tedavinin iki aşamadan oluştuğunu belirten Güngen, "Birinci aşamada cilt temizlenerek maske uygulaması yapılmaktadır. Bu maske ciltte 8 saat boyunca kalmaktadır. Daha sonra suyla temizlenerek ikinci aşamaya geçilir. Bu aşamada hasta kendisine verilen kremi 3 ay boyunca kullanarak tedavinin sonucunu gözlemleyecektir. İlk haftadan başlayarak 4-6 hafta sonunda tedavi sonuçları alınmaktadır" ifadelerini kullandı.

        Peeling sonrası için uyarılarda bulunan Güngen, "Direkt güneş ışığına maruz kalınmamalı ve solaryumdan kaçınılmalıdır. Tedavi sonrasında da yüksek faktörlü güneş koruyucular kullanılmalıdır. Yaz aylarında şapka ve gözlük kullanmakta önleyici tedbirler arasındadır. İlk gün duş yapılmamalı, 1 hafta süreyle ılık bir duş tercih edilmelidir" şeklinde konuştu.

        (ÖB-ÖB-MK-Y)

        09.12.2016 10:33:49 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler