Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fizyoterapistlerin seçim heyecanı

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Türkiye'de uzun yıllardır mesleğe hizmet etmiş fizyoterapistler, Tülin Düger önderliğinde Türkiye Fizyoterapistler Derneği (TDF) olağan genel kurulunda seçime girmeye hazırlanıyor.

        11 Aralık'ta yapılacak olan Türkiye Fizyoterapistler Derneği olağan genel kurulu için geri sayım başladı. Dernek başkanlığına aday olan Fizyoterapist Tülin Düger, 'Birlikte başaracağız; çünkü sen fizyoterapistsin!' sloganıyla meslektaşlarının başta özlük haklarının iyileştirilmesi olmak üzere her alanda çalışma ortamlarının iyileştirilmesi için çalışacaklarını söyledi. Genel kurulun Ankara Greenpark'ta yapılacağını ifade eden Düger, mesleklerinin kendilerine kazandırdığı sorumluluk duygusu sayesinde yönetime aday olduklarını belirtti. Tülin Düger, genişletilmiş aday yönetim kurulu listesinde bulunan 8 üyenin daha önceki yıllarda TFD'de görev almış deneyimli isimler olduğunun altını çizdi. Fizyoterapinin farklı alanlarında çalışan ekibin bir araya gelmesindeki fiziki zorlukları aşacaklarını anlatan Düger, "Genişletilmiş yönetim kurulumuzda İstanbul, İzmir, Zonguldak, Karabük, Bolu, Sivas'ta çalışan fizyoterapist arkadaşlarımız bulunuyor. Yurt genelinde kapsayıcı olması için bizim bilinçli tercihimiz oldu. İlk bakışta bir araya gelmemiz zor görünüyor ama iletişim çağında teknoloji ile bunun üstünden geleceğiz. İyi fizyoterapist, vatandaşın yaşam kalitesini iyi yönde etkiler, bu durumda devletin sağlık harcamaları azalır. Aday yönetim kurulumuzda klinisyen, klinisyenlik yapan akademisyen, özel sektörde çalışan, bürokraside görev alan birçok isim bulunmaktadır. Kıdemli fizyoterapistlerin yanında genç meslektaşlarımız da bulunmaktadır. Biz en çok bu çeşitliliğimizin bize güç vereceğine inanıyoruz. Bilimsel kanıta dayalı güçlü lobiler kurmak istiyoruz. Ele aldığımız tüm konuları birbiriyle ilişkili 'Türkiye fizyoterapi ve rehabilitasyon politikası' belirleme süreci olarak görüyoruz. Türkiye'de herkesin bir fizyoterapisti olacak" dedi.

        (HG-Y)

        09.12.2016 10:54:10 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler