Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Klasik Türk Müziği korosu Keçiören'de sahne aldı

        ANKARA (İHA) - Keçiören'i kültür ve sanat etkinliklerinin başkenti yapmayı hedefleyen Keçiören Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu'nu misafir ederek izleyenleri Türk Sanat Müziği'ne doyurdu.

        Yunus Emre Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Solistler Geçidi Konseri'nde solistler Nilgün Kabacı ve Yalçın Yaman, Klasik Türk Müziği'nin en güzel eserlerini Keçiörenliler için seslendirdi. Solistlerin seslendirdiği şarkıların yanı sıra, saz sanatçıları tarafından icra edilen kanun, keman, klarnet ve ud taksimleri de konsere renk katarak dinleyicilerden büyük alkış aldı. Solist Yaman, konserin finalini hareketli şarkılarla yaparken, dinleyiciler de alkışlarıyla tempo tutarak sanatçılara eşlik etti.

        Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, sosyal belediyecilik anlamında kültür, sanat, spor ve eğitim alanlarında birçok hizmet verdiklerine dikkat çekerek "Keçiören'i kültürün başkenti yapmak istiyoruz. Keçiören için güzel şeyler yapmaya ve vatandaşlarımızı sanatla buluşturmaya gayret ediyoruz. Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Türkiye için değerli bir korodur. Keçiören'de konser vermelerinden dolayı gurur duyuyoruz" dedi.

        (BC-MK-Y)

        09.12.2016 10:59:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler