Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İmza Dergisinden Başbakan'a Zonguldak mesajı

        (Fotoğraflı)

        ZONGULDAK (İHA) - Zonguldak İmza Dergisi, bugün Zonguldak'a gelecek olan Başbakan Binali Yıldırım'a Zonguldak sorunlarını kapakta verdiği haberle duyurdu.

        Zonguldak'ın göç vermesine vurgu yapılan dergide, TTK'nın durumu, taraftarların stat talebi ve Zonguldak Havaalanının yurt içi seferlere başlaması konularında halkın talebi "Başbakan'a mesaj… Zonguldak Mutsuz ve Umutsuzuz" başlığıyla iletildi.

        İmza Dergisinin kapak haberinin içeriği şöyle:

        "Zonguldak'tan Başbakan Binali Yıldırım'a çağrı. Göç vermesiyle gittikçe küçülen Zonguldak, Türkiye genelinde yapılan yatırımların kente hiç gelmemesi veya geç gelmesi nedeniyle mutsuz ve umutsuz. Sorunların bir an önce çözümü için Zonguldak'a özel eylem planı oluşturulması isteniyor.

        Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk vilayeti olan Zonguldak, yer altı ve yerüstü kaynaklarıyla zengin olan bir ilimizdir. Yıllarca Türk ekonomisinin lokomotifliğini yapan, Ereğli Kömürleri İşletmesi (EKİ) adıyla başlayan kömür üretimi daha sonra Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ile devam etmiş ve binlerce işçiye istihdam sağlayarak Zonguldak şehri kömürle var olmuştu ancak Karaelmas diyarı yıllar içerisinde eriyip gitti, küçüldükçe küçüldü. Zonguldak denince akla kömür gelirdi. Zonguldak denince akla zenginlik gelirdi. Zonguldak denince akla şimdi fakirlik geliyor. Karabük ve Bartın gibi büyük ilçeleri elinden alındı Vilayet yapıldı. Vilayet yapılan bu iller geliştikçe gelişti, ilerledi fakat Zonguldak yerinde saydı. Milletvekili sayısı 5'e düşürüldü. 60 bin işçisiyle Türkiye'nin Almanya'sı denilen Zonguldak'ın dev ekonomik yapısı acınacak duruma geldi. Şimdilerde ise TTK'nın özelleştirilmesi gündemdeki sıcaklığını koruyor, ne olacağı belirsiz bir şekilde herkes tedirgin ve geleceğinden endişe duyuyor. Çatalağzı yöresinde kurulan dev termik santraller Zonguldak'ı kalbinden vuruyor, doğa ve insan sağlığı hiçe sayılarak bu güzelim kent korku şehri haline gelmiş durumda. Fırsatı olanlar başka şehirlere göç ediyor, doğup büyüdükleri yerleri terk etmek istemeyenler ise kaderine boyun eğiyor. Gerek iktidar olan AK Parti ve gerekse muhalefette olan CHP Milletvekilleri Başbakan veya Bakanlara Zonguldak'ı iyi anlatsalar, şehrin sorunlarını ve çözüm yollarını anlatabilseler çözme imkânı bulunacak ama iktidar ve muhalefet milletvekilleri bir araya gelemiyor. Milletvekilleri bir araya gelemeyince, ortak noktada buluşamayınca da Zonguldak hak ettiği yatırımı alamıyor. Buna bağlı olarak da, Zonguldak'ta kurumlar arasında birlik beraberlik, iletişimsizlik ve diyalog eksikliği de öne çıkınca şehir olarak ister istemez yatırımlardan yoksun kalınıyor. Yıllardır plan ve projesi yapılan ve Zonguldak'ın kaderini değiştireceği belirtilen ve tamamlandığında 40 bin kişiye istihdam sağlayacağı açıklanan Filyos Projesi için şu günlerde hükümet bir adım atarak ilk çalışmasını başlattı ancak ne zaman hayata geçeceği ise akıllarda (?) işareti olarak kalıyor."

        (OA-Y)

        09.12.2016 11:06:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler