Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yozgat Belediyesi 2017 yılında 60 milyon liralık yatırıma başlayacak

        (Fotoğraflı)

        Bahadır Muhlis Gökgül

        YOZGAT (İHA) - Yozgat merkezde 2017 yılında gerçekleştirecekleri projelerden bahseden Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, yeni yılda 60 milyon lira civarında bir yatırıma başlayacaklarını söyledi.

        2016 yılında 60 milyonluk yatırıma imza attıklarını söyleyen Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, 2017 yılında başlatacakları projeler hakkında bilgiler verdi. Başkan Arslan, 2016 yılında olduğu gibi 2017 yılında da 60 milyon lira civarında yatırımı başlatmayı hedeflediklerini belirtti.

        Yozgat Belediyesi bütçesinin son 3 yıl içerisinde sürekli arttığına vurgu yapan Başkan Arslan, "Yozgat Belediye'mizin bütçesi görevde olduğumuz 3 yıl içerisinde sürekli arttı. 2014 yılında 52 milyon lira olarak gerçekleşen bir bütçemiz vardı şu anda 100 milyon lirayı geçtik. 105 milyon liralık bir bütçe yapmıştık. Bu da yüzde 98 oranında bir gerçekleşme demektir ve yapılan bütçenin ne kadar gerçekçi olduğunu gösteriyor. 2017 yılı içerisinde 129 milyon liralık bir bütçe yaptık ve geldiğimiz günden beri bütçemizi 3'e katlamış olduk. Tabi bu giderlerimizin disipline edilmesi ve gelirlerimizin artırılmasıyla oluşan bir bütçe hedefidir. Bu bütçe de netice itibariyle yatırıma dönüştürülüyor." dedi.

        2017 yılında 60 milyon liralık bir yatırımı Yozgat'ta başlatmak istediklerini dile getiren Başkan Arslan, "Daha önce Yozgat'ta kısıtlı yatırımlar vardı, yıllık 8-10 milyon lira yatırım yapabilen bir Yozgat Belediyesi bulunuyordu. Ama 2016-2017 itibariyle düşünürsek 100 milyon liralık bir yatırımı hedeflemiş oluyoruz. 2016 yılında yaklaşık 55-60 milyonluk bir yatırım başlattık. Bunlardan birisi kapalı otoparktır. Yaklaşık KDV'si ile birlikte 20 milyonluk bir yatırım. Hal binası yaklaşık 10 milyon İŞGEM'deki park yaklaşık KDV'si ile birlikte 7.5 milyon lira. Yani 2016 yılında 60 milyonluk yatırıma ulaştık. Bunların bir kısmı tamamlandı bir kısmı devam ediyor. 2017 yılında Yozgat Belediyesi olarak gene yaklaşık 60 milyon lira civarında bir yatırımı başlatmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

        Yeni yılda Yozgat Belediyesi olarak başlatacakları projelerden bahseden Başkan Arslan, "2017 yılında hedefimiz ise Büyük Cami etrafında Odun Pazarı Meydanı Projemizi başlatmaktır. Şu anda yaklaşık maliyetini söylemem doğru olmaz. Tol Çarşı Projemiz başlayacak ihalesini yaptık 1 milyon ihale bedeli ile yapıldı. Meydan Yeri Cephe Düzeltme Projemiz başlayacak bir de menekşe evleri projemizi başlatmak istiyoruz. Eski Sanayi Kentsel dönüşüm projemizi de yıl sonuna bitirmek istiyoruz." ifadelerine yer verdi.

        (BMG-SK)

        09.12.2016 11:28:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler