Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Travel Turkey Fuarı Çeşme turizmcisine umut verdi

        (Fotoğraflı)

        İsa Atagöz

        İZMİR (İHA) - İzmir'de, bu yıl 10. düzenlenen Travel Turkey Turizm Fuarında Çeşme ilçesinin standı dikkat çekti.

        Çeşme Belediyesi ve Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB), 'Çeşme' markası ile Travel Turkey Turizm Fuarında stant açtı. Çeşme standında, ziyaretçilere Çeşme ve Çeşme'deki oteller hakkında tanıtıcı broşürler dağıtıldı. Açılan fuara, yerli ve yabancı ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi. 1 Aralık tarihindeki kararname ile Kırıkhan'a atanan Kaymakam Mustafa Erkayıran da, Travel Turkey Fuarı'ndaki Çeşme standının tanıtım kokteyline katıldı.

        Kaymakam Erkayıran, bir buçuk yıla yakın Çeşme'de severek görev yaptığını vurgulayarak, "Görev yaptığım sürede, Çeşme'nin turizm potansiyelini elimden geldiği kadar harekete geçirmeye çalıştım. Şu bir gerçek; Çeşme'nin turizm potansiyeli, Türkiye'nin birçok ilçesinden çok daha fazla. Dolayısıyla harekete geçirdiğimiz kitle, sivil toplum ve turizm müessesi sayısı bir hayli fazla. Doğaldır ki, kaymakam olarak tek başıma bir şey yapamazdım. Çeşme'nin insanları, kurumları sivil toplum örgütleri ve doğal önderleriyle birlikte hareket ettik. Çeşme için ne yaptıysak, birlikte yaptık" dedi.

        Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç da, sık sık turizm fuarlarına katılacaklarını ifade ederek, "Standımıza olan ilgiden oldukça memnunuz. Çeşme olarak 2017 yaz sezonunun hazırlıklarını yapıyoruz. Bilindiği gibi, turizm olarak sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. 2016 yılında turizm anlamında oldukça sıkıntı yaşandı. Ama çok şükür ki, Çeşme olarak en az kayıpla turizm sezonunu kapattık. 2017 yılından, Çeşme anlamında oldukça umutluyum. Çeşme'nin destinasyon farkından ve eşsiz yapısından kaynaklanan yapısıyla, 2017 yılını da iyi geçireceğimize inanıyorum. Çeşme markası altında yurt içinde ve yurt dışındaki turizm fuarlarına katılacağız" şeklinde konuştu.

        ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel de ise şöyle konuştu:

        "Bütün olumsuzlukların yaşandığı, turizm için neredeyse kötü senaryoların çizilip de gerçekleştiği bir yıl oldu. Bu da otelcilerin para kazanmamasına neden oldu. 2017 yılında bunu yaşamayacağımızın işaretle; Çeşme geçen yıl en az etkilenen yerlerden birisiydi. Çünkü iç turizme dönük çalışıyordu. Çeşme olarak 2017 yılına hazırız. Yoğun bir şekilde turizm sezonuna hazırlanıyoruz."

        (İA-HG-Y)

        09.12.2016 11:58:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler