Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Rasim Özdenören: Başkalarının yanlışlıklarıyla uğraşmaktan kendi doğrularımızı söyleyemiyoruz

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Efe

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya Belediyesi tarafından organize edilen 'Müslümanca Yaşamak' konulu konferansa, konuşmacı olarak ünlü edebiyatçı Rasim Özdenören katıldı.

        Hezar Dinari Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü Orhan Karaağaç'ın yaptığı programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

        Özdenören, "Müslüman olma statüsünü bir yandan bir kültür geleneğini sürdürme ve o geleneğe uyma adına korumak isterken, bir yandan da batı uygarlığı ve kültür değerleri karşısında kendince artık geçerli bulmadığı bazı İslam kurumları halen uygulanabilir nitelikte saymamaktadır. Bu bakımdan tıpkı Hristiyanlar gibi dini Allah ile kul arasında bir mesele olarak görmekte, fakat bu görüşün İslam da farklı bir kavramı, farklı bir anlayışı ifade ettiğini kavrayamamaktadır.Bugün Müslüman mesela faizin haram olduğunu bilir, bilmekle kalmaz faizin haramlığına içtenlikle inanır, fakat mevcut dünya geçerliliğini yitirdiği faizsiz bir iktisadi hayatın mümkün olmadığı zehabını da taşır. Aslında burada gizlice helali haram veya haramı helal kılan bir görüşe de sahiptirler. Fakat kendisine bu görüşte olduğu söylense, onu da reddeder.Asrı saadet geçmişte kalmış bir zaman kesiti değil, fakat bir yaşama tarzıdır. Müslüman'ın çabasının asıl özelliği, içeriği, kendi doğrularını ortaya koyma noktasında toplanıyor, diyoruz. Başkalarının yanlışlarını düzeltmekten, onları düzelteceğim diye uğraşmaktan çok, kendi doğrularını ortaya koyarak onların genel geçerliliğini sağlamak öne alınmalıdır" diye konuştu.

        Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş ünlü edebiyatçıya günün anısı için çini tabak hediye etti.

        Söyleşinin sona ermesinin ardından Rasim Özdenören, kitaplarını imzaladı.(EFE)

        09.12.2016 12:08:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler