Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vali Erin'den "10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü" mesajı

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Arslantaş

        ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman Valisi Abdullah Erin, insanlık tarihinin en önemli belgelerinden olan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nca kabulünün 68'inci yıldönümünü kutlandığını kaydetti.

        Adıyaman Valisi Abdullah Erin, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi, uluslararası düzeyde İnsan Haklarının Anayasası olarak, devletleri bu alanda ortak değerler ve ilkeler çerçevesinde birbirine yakınlaştıran en temel belgelerden birini oluşturduğunu söyledi.

        Vali Abdulllah Erin yaptığı açıklamada, "Ülkemiz tarafından da 6 Nisan 1949'da onaylanan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, tüm insanların dil, din, ırk, renk ve hiçbir cinsiyet ayrımı gözetilmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, hür ve onurlu yaşama hakkına sahip olmalarını garanti altına almıştır. Demokrasi ve hukuk devleti anlayışının ön planda olduğu bütün demokratik ve çağdaş devletlerde olduğu gibi ülkemizde de, bireyin güvenliği ve insan haklarına büyük önem verilmektedir.

        Bunun yanı sıra, ülkemizde, insan hakları konusunda sadece mevzuat değişikliğiyle yetinilmemiş, söz konusu değişikliklerin gerçek hayatta tam anlamıyla uygulanabilmesi ve toplum tarafından benimsetilmesi için Kurumsal yapılanma, Eğitim ve Bilinçlendirme sürecine girilmiş ve toplum bazında yaygınlaştırılmıştır. 'İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın' prensibi ile kökleşen yönetim geleneğimiz, çağın en yüksek hukuk standartları ile günümüz Türkiye'sinde yeniden yaşam bulmaya başlamıştır.

        Bu duygu ve düşüncelerle; her alanda insan haklarının ön planda tutulduğu ve korunduğu güvenli bir gelecek temennisiyle, herkesin Dünya İnsan Hakları Günü'nü tebrik eder, insan haklarına saygı temelinde aydınlık yarınlar diliyorum" dedi.

        (AHM)

        09.12.2016 12:10:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler