Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Milletvekili Erdoğan'dan baraj müjdesi

        (Fotoğraflı)

        Ayten Işık

        GAZİANTEP (İHA) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Adıyaman-Göksu-Araban Projesi kapsamındaki Harmancık ve Çat Boğazı Barajlarının ihale durumunu açıkladı.

        Erdoğan konuya ilişkin yaptığı açıklamada,''Adıyaman-Göksu-Araban Projesi kapsamındaki Harmancık Barajı proje ihalesi 28.12.2016 tarihinde DSİ Genel Müdürlüğü Barajlar ve HES Dairesi Başkanlığınca yapılacaktır. Çat Boğazı Barajının proje ihalesi için yine Barajlar ve HES Dairesi Başkanlığınca ihale dosyası hazırlanmış olup, yakın zamanda ilana çıkılacaktır. Çetintepe, Harmancık ve Çat Boğazı Barajlarının sulama projelerinin yapımı için DSİ Genel Müdürlüğü Proje ve İnşaat Dairesi Başkanlığınca 2 ayrı ihale yapılmıştır. Bunlardan birinin sözleşmesi imzalanmış, diğeri ise sözleşme aşamasındadır'' şeklinde konuştu.

        Uzun yıllardır programa alınması ve projelendirilmesi noktasında yoğun çabalar sarf ettiğini dile getiren Erdoğan,''Bu baraj projelerinin kendi havzasında su kaynağı bulunuyor. Çat Boğazı ve Harmancık Barajlarının GAP-Adıyaman-Göksu-Araban Projesinin ilk ve ana ünitesi konumundaki Çetintepe Barajı, Harmancık ve Çatboğazı Barajı ile birlikte Adıyaman, Gaziantep ve Kahramanmaraş illerini kapsayan Araban Ovası, Yavuzeli Ovası, Besni Keysun ve Besni Kızılin ovalarında cazibeli olarak toplamda 709 bin 680 dekar tarım alanı sulayacaktır.

        Çetintepe Barajından gelen akımlar ile besleneceğini ve bölgenin suya kavuşmasıyla susuz kalan bu topraklarımızda su ihtiyacı giderecektir. Suya kavuşan kuru tarım yapılan topraklarda sulu tarıma geçilecek olup, tarım ürünlerindeki verimin ve çeşitliliğin artmasıyla bölge halkının ekonomik seviyesi yükselecektir. Ayrıca Çat Boğazı Barajı sadece sulama amaçlı olmayıp bölgenin içme suyu ihtiyacını da karşılayacaktır'' diye konuştu.

        (BRN-Y)

        09.12.2016 12:10:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler