Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eskişehir Kent Konseyi'nden "Kentimizi Tanıyoruz-Tanıtıyoruz" çalışması

        - Kurtuluş Müzesine hayran kaldılar

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir Kent Konseyi Kültür Sanat alışma Grubu üyeleri, başlattıkları "Kentimizi Tanıyoruz-Tanıtıyoruz" çalışması kapsamında, ilk olarak tarihi Odunpazarı Evlerinde bulunan Kurtuluş Müzesini ziyaret ettiler.

        Kurtuluş Müzesine hayran kaldıklarını anlatan Kültür Sanat Çalışma Grubu Başkanı Ali Kara, "İnönü Savaşları sırasında Batı Cephesi Komutanı olan İsmet Paşanın konakladığı Mestanoğlu Halil Konağı'nın Büyükşehir Belediyemizce restore edilerek, milli mücadele dönemi öncesi ve sonrası Eskişehir tarihini çağdaş teknoloji ile bilgi ve belgeyi harmanlayarak tasarlanmış. Kurtuluş Müzesi'ni şehrimize kazandıran başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

        Çalışma hakkında bilgiler veren Kara sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Bir kültür sanat şehri olan kentimizde, gezilip görülmesi gereken çok değerli yerler var. Tüm bu değerleri hafızalarda canlı tutarak, her yaş grubundan Eskişehirlinin faydalanabileceğini unutturmamak istiyoruz. Bu kapsamda ilk ziyaretimiz Kurtuluş Müzesi'ne oldu."

        (MSY-MET-Y)

        09.12.2016 12:20:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler