Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        "Gözümün Nuru" izleyiciyle buluştu

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Maltepe Belediyesi'nin aralık ayındaki kültür-sanat etkinlikleri kapsamında "Gözümün Nuru" isimli, 2013 yapımı sinema filminin gösterimi gerçekleşti.

        Film, 2013'de düzenlenen 20. Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nde "En İyi Film", "En İyi Senaryo", "En İyi Kurgu", 19. Sadri Alışık Ödülleri'nde "Jüri Özel Ödülü" , 25. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde "En İyi Kurgu" ödüllerini kazandı. Melik Saraçoğlu'nun kendi yaşadıklarından yola çıkarak senaryosunu yazdığı ve Hakkı Kurtuluş ile birlikte yönetmenliğini yaptığı mizah dolu film, izleyicilerin beğenisini topladı.

        Filmde göz retinasında genetik bir hastalıktan dolayı ameliyat geçiren Melik isimli karakterin, gözlerini kaybedeceği endişesiyle 40 gün boyunca gözleri bandajlı, yüzükoyun yatmak zorunda kaldığı tedavi süreci anlatıldı. Filmde yönetmenin anne ve babasıyla ağabeyi de rol aldı. Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'ndeki film gösteriminin ardından Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Yıldız, filmin başrol oyuncuları da olan Melik Saraçoğlu ve Hakkı Kurtuluş ile keyifli bir sinema sohbeti gerçekleştirdi. Saraçoğlu ve Kurtuluş, sinema sevgileri ve nasıl başladıkları, filmin hazırlık süreci, konusu, anlatmak istedikleri ve çekim planları hakkında, Prof. Yıldız'ın ve katılımcıların sorularını yanıtladı.

        (HB-ÖK-Y)

        09.12.2016 13:08:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler