Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ünlü şefler Gastronomi Turizmi kongresinde

        (Fotoğraflı)

        GAZİANTEP (İHA) - 2. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, 10. Travel Turkey İzmir 2016 Fuarı ile eş zamanlı olarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ve İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Anonim Şirketi (İZFAŞ), İzmir Ekonomi Üniversitesi işbirliğinde ve Reseau Délice Dünya Gurme Şehirler Birliği ile İzmir Aşçılar Derneğinin katkılarıyla başladı.

        TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy tarafından açılış töreninde, kongreye destinasyon sponsorluğu katkılarından dolayı Gaziantep Büyükşehir Belediyesine plaket verildi. Törene katılan Genel Sekreter Yardımcısı Fikret Tural da Başkan Ulusoy'a Türk bayrağı şeklinde hazırlanan baklavayı takdim etti.

        Fuar İzmir D Holü'nde düzenlenen kongre, dünyanın önde gelen gastronomi ve turizm uzmanları ile eğitimcilerini bir araya getiriyor.

        Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin destinasyon sponsoru olarak katıldığı kongrede, alternatif bir turizm dalı olma yolunda ilerleyen gastronomi için atılabilecek adımlar, uzmanlarca değerlendirilecek. Yapılacak çalışmalarla Türkiye'de oluşturulacak farkındalığın, turizme olumlu yönde etki etmesi hedefleniyor.

        Bu yıl kongrede akademik çalışmalarla eş zamanlı olarak özel sektör sunumlarının yer alacağı paneller düzenlenecek. Sektörün önemli temsilcileri ile ulusal ve uluslararası konuşmacıların yer alacağı panellerde, mutfak kültürünün gastronomi ile ilişkisi ve bu ilişkinin bölge turizminin kalkınmasına olan etkisi tartışılacak. Kongre ve panellere, Mehmet Yaşin, Sahrap Soysal, Prof. Dr. Artun Ünsal, Sırma Güven, Namık Kemal Döleneken, Pedro Berruecos, Hande Arslanalp, Ömer Kartın, Ferzan Kırhan, Can Ortabaş, Ebru Koralı, Nedim Atilla, Prof. Alp Salman, Ahmet Güzelyağdöken, Salim Kadıbeşegil, Gökçen Adar, Agnes Caso, Doç. Dr. Levent Köstem, Metin Suerkan, Dag Harman, Ahmet Örs, Ebru Erke ve Nejat Yentürk gibi gastronomi yazarları ve uzmanları konuk olacak.

        Kongre süresince İzmir Aşçılar Derneği ile Tolga Kamiloğlu, Rudolf Van Nunen ve Semen Öner gibi ünlü şefler workshoplar esnasında özel şov ve sunumlar yapacak.

        UNESCO Griyatif Şehirler Gastronomi Ağına Türkiye'den üye ilk şehir olma ünvanını taşıyan Gaziantep mutfağının UNESCO başarısı Namık Kemal Döleneken tarafından, kongrenin ilk günü katılımcılara anlatılan ilk sunum olacak. Ayrıca kongre salonunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren MUSEM tarafından kurulan stantta Gaziantep baklavası, fıstığı yanı sıra şirinlikler ve yöresel yemeklerin tadım sunumları yapılacak.

        (BRN-Y)

        09.12.2016 13:12:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler