Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fethiye'de engelli öğrenciler polis oldu

        (Fotoğraflı)

        Murat Yalçın

        MUĞLA (İHA) - Fethiye'de 'Bir Hayal Piyangosu' projesi kapsamında polis olmak isteyen engelli öğrenciler Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti. Ziyarette engelli öğrenciler polis telsiziyle anons yaptı.

        Fethiye'de özel eğitim kurumlarında eğitim alan 10 öğrenci 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla İlçe Emniyet Müdürlüğüne konuk oldu. Polis olmak isteyen öğrenciler Trafik Tescil Ve Denetleme Büro Amirliğinde ağırladı. Trafik Denetleme Amiri Başkomiser Nuri Çınaklı polis olmak isteyen engelli öğrencilerle tek tek ilgilendi. Çınaklı, polis telsizi isteyen engelli öğrencilere telsiz vererek, anons yaptırdı.

        Daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü binasını gezen engelli öğrencilere Toplum Destekli Polis Memuru Nazan Ünal ve Erdem Kullukçu eşlik etti. Engelli öğrencilerle bir süre sohbet eden polis memurları Ünal ve Kullukçu, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdiler.

        'Bir Hayal Piyangosu' projesiyle birçok engelli öğrencinin hayallerini öğrenmek istediklerini belirten özel eğitim kurumunda görevli Nurfeza Buyruk, polislik hayali olan öğrencileri polislerle buluşturduklarını söyledi. İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün kendilerine büyük destek verdiğini ifade eden Buyruk; "Buradaki öğrencilerimiz bize polis olmak istediklerini söylediler. İleriki yaşantılarında belki bu mümkün olmayacak ama birazda olsa onlara bir katkımız olduysa çok mutlu oluyoruz. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerimize projemize destek verdikleri için teşekkür ediyoruz" dedi.

        Engelli öğrencilerinin bazılarının doktor, öğretmen olmak istediğini bazılarının da hayatlarında hiç yapamadıkları şeyleri yapmak istediklerini ifade eden Buyruk; "Örneğin bazı öğrencilerimiz bisiklet sürmek istedi, sinemaya hiç gitmemiş çocuklarımız sinemaya gitmek istedi. Sahil kesiminde yaşadığımız halde kordona hiç gitmemiş öğrencilerimiz var. Biz bu öğrencilerimizin hayallerini gerçekleştirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

        Toplum Destekli Polis Memuru Nazan Ünal da; "Bizde bugün yürekler çiçek açsın, mutlu olsunlar, hayalleri gerçekleşsin istedik. Öğrenci arkadaşların duyarlılıklarından dolayı mutlu olduk" dedi.

        (MB-Y)

        09.12.2016 13:18:09 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler