Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tarımsal destekleme tebliğinde yeni değişiklikler

        SAMSUN (İHA) - Samsun Tarım İl Müdürü Nail Kırmacı, tarıma dayalı yatırımların desteklenmesine yönelik olan tebliğdeki değişiklikler hakkında açıklamada bulundu.

        Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ'de bir dizi değişiklik yapılarak, projelerin son tamamlanma tarihi olarak işaret edilen 1 Aralık 2017 tarihi, 31 Ağustos 2018'e kadar uzatılarak karar tebliği 21 Ekim'den itibaren geçerli olmak üzere 3 Aralık 2016 tarihli Resmi Gazetede yayınlandı.

        Konu ile ilgili bir açıklama yapan Tarım İl Müdürü Nail Kırmacı, "Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ'de yapılan bir dizi değişiklik, 03 Aralık tarihli Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Yapılan değişiklikle 'kapasite artırımı veya teknoloji yenilenmesine yönelik yatırım' tanımına inşaat giderini kapsayan yatırımlar da dahil edilerek, yatırımcıların kendilerine ulaşan bildirimi takip eden 20 gün içinde il müdürlükleri ile hibe sözleşmesi imzalama, başvuru sahiplerinin proje başvuruları ve bunlara ilişkin değerlendirme sonuçları iptal edilmiş ve bu süre 45 güne uzatılmıştır. Yenilenebilir enerji üretimi konusunda yapılan başvurular içinse bu süre 90 gün olarak düzenlenmiştir. Kırsal ekonomik alt yapı yatırımlarından çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri konusunda yapılan başvurularda mevcut kümeslerin Biyogüvenlik Kanunu hükümleri ile birlikte Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu hükümlerine göre zorunlu olan biyogüvenlik tedbirleri hibe kapsamında değerlendirilecektir. Kapasite artırımı veya teknoloji yenilemeye yönelik yatırımlarda ise inşaat gideri hibeye esas proje tutarının yüzde 20'sinden fazla olamayacaktır. Öte yandan biyogüvenlik tedbirlerine yönelik projelerde hibeye esas proje tutarında yüzde 20 inşaat gideri şartı aranmayacaktır. Başvuru dosyasının elektronik ağ üzerinden girişi, tebliğin yayımı tarihinden itibaren 45 gün yerine 70 gün içerisinde yapılabilecektir. İlgili çiftçilerimizin belirtilen tarih ve şartları dikkatle incelemeleri, gerek duymaları halinde ve daha fazla bilgi içinse mesai saatlerinde bulundukları il- ilçe müdürlüklerinin ilgili birimlerine başvurmaları rica olunur" dedi.

        (KA-SLH-Y)

        09.12.2016 13:34:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler