Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ETSO'dan "Nefes Kredisi" ve "Dolarını Bozdur" açıklaması

        (Fotoğraflı)

        Oktay İnce

        MERSİN (İHA) - Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Orhan Sarı, TOBB tarafından düzenlenen "Nefes Kredisi" Kampanyası'na ETSO'nun 250 bin lira yatırarak katılacağını belirterek, "Bunun sonucunda üyelerimiz de 2,5 milyon lira uygun faizli kredi kullanabilecek" dedi.

        İlçedeki diğer oda ve kooperatif başkanlarının katılımıyla düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Sarı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından düzenlenen "Nefes Kredisi Kampanyası" dahilinde belirlenen bankalara, 1 yıl vadeli yıllık yüzde 7.5 faiz ile para yatıran oda ve borsaların üyelerinin, aynı bankalardan yatırılan miktarın 10 katına kadar kredi kullanabileceğini anlattı. Sarı, "Üyelerin kullanacağı faiz oranı yıllık yüzde 9.90 ve vadesi de 1 yıl olacak. Odamız da bu kampanyaya 250 bin lira ile katılacak. Böylece üyelerimiz yatırdığımız 250 bin liranın 10 katı olarak 2,5 milyon lira, uygun faizli kredi kullanabilecek" dedi.

        Dünya genelinde zorlaşan ekonomik koşullar içinde KOBİ niteliğindeki ETSO üyelerinin en büyük sıkıntılarının başında finansmanın geldiğini dile getiren Sarı, "Finansmana ulaşmak ciddi bir sorun. Diğer yandan faiz oranları da çok enflasyonun dahi üzerinde, yüksek oranlarda. Oysa üyelerimizin şu anda her zamankinden daha çok ucuz finansmana, uygun koşullarda krediye ihtiyacı var. Bu nedenle Odamızın tüm imkanları zorlayarak 250 bin lira ile bu kampanyaya katılıyoruz. Kampanyaya 250 bin lira yatırarak üyelerimizin 2,5 milyon lira kredi kullanmasını sağlayacağız. Bu zor günlerde Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası, finansmandan yeni pazar bulmaya, fuarlara katılmaktan eğitimlere kadar her alanda üyelerinin yanında yer almaya devam edecektir. Üyelerimize her alanda, her türlü desteği vermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

        Uygulamanın yaklaşık 1 ay içinde başlayacağını ifade eden Sarı, üyelerin kampanyadan yararlanmak için nasıl başvurmaları gerektiği konusunda ayrıca duyuru yapacaklarını kaydetti.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Dolarınızı bozdurun' çağrısını sonuna kadar desteklediklerinin altını çizen Sarı, "Ekonomimizi düşünmek zorundayız. Son yıllarda yakalanan istikrarın devam etmesini sağlamak için var gücümüzle çalışmalıyız, mücadele etmeliyiz. Döviz kurundaki artışı engellemek için başlatılan dolar bozdurma kampanyasına herkesin duyarlılık göstermesi gerekir. Cumhurbaşkanımızın çağrısından sonra yurdun dört bir tarafında kampanyalar başlatan esnaflarımızla, iş adamlarımızla gurur duyuyoruz. Son günlerde yakalanan ekonomik istikrarın devam etmesini isteyen vatandaşlarımız da bu kampanyaya destek vererek üzerilerine düşeni yaptılar. Köylüsüyle, esnafıyla, vatandaşıyla, kamu çalışanıyla büyük bir millet olduğumuzu bir kez daha dünyaya göstereceğiz" şeklinde konuştu.

        (OKİ-Y)

        09.12.2016 14:26:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler