Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Rektörü Gündoğan'ın 10 Aralık İnsan Hakları Günü mesajı

        ESKİŞEHİR (İHA) - Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

        Gündoğan, mesajında, "Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin kabul edilişinin 68. yıldönümünde dünyanın içine düştüğü terör ve şiddet sarmalından muzdarip olan milyonlarca kardeşimiz için hiçbir sınıf, ırk, renk, cinsiyet ve din ayrımı yapılmaksızın insan haklarının ortak değer olarak kabul edildiği bir dünyanın kurulabilmesinin önemi ortadadır. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni ilk imzalayan ülkeler arasında yer alan Türkiye, mirasçısı olduğu medeniyet birikiminin öngördüğü kardeşlik duygularıyla etnik kökenine ve dinine bakmaksızın milyonlarca mazluma kapılarını açıp ev sahipliği yaparak bütün dünyaya dikkatle izlenmesi gereken bir ders vermektedir. Bu anlamlı gün dolayısıyla 10 Aralık İnsan Hakları Günü'nü kutluyor; bütün insanlığın kardeşlik, huzur ve adalet çatısı altında kucaklaşacağı günlere kavuşmayı temenni ediyorum" diye belirtti.

        (İHA-MET-Y)

        09.12.2016 14:32:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler