Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İnsan Hakları Günü nedeniyle düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı

        (Fotoğraflı)

        Bahadır Muhlis Gökgül

        YOZGAT (İHA) - Yozgat'ta 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü ve Haftası dolayısıyla düzenlenen kompozisyon, şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

        Yozgat'ta 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü ve Haftası münasebetiyle İl İnsan Hakları Kurulu ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullarda İnsan Hakları ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla kompozisyon, şiir ve resim yarışması düzenlendi. İnsan haklarını en güzel şekilde ifade eden öğrencilere ödülleri verildi.

        Yozgat Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen törende, resim yarışmasında Melih Karadavut birinci, Aleyna Dereli ikinci, Neşe Göçümlü ise üçüncü oldu. Şiir yarışmasında Havva Zararsız birinci, Yaren Lafcı ikinci, Mürüvvet Canpolat üçüncü olurken kompozisyon yarışmasında ise Senem Çetin birinci, Kasım Tügbuğa ikinci ve Kübra Karadoğan'da üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

        Vali Kemal Yurtnaç, ödül töreninde yaptığı konuşmada, valilikler bünyesinde kurulan insan hakları kurullarının o ilde meydana gelebilecek insan hakları ihlallerini araştırmak amacıyla sivil topluk kuruluşu temsilcileri, meslek odaları, siyasi parti temsilcilerinden oluşan sivil bir kuruluş olduğunu söyledi. Bu kurulu Yozgat'ta daha aktif ve etkin bir şekilde çalıştıracaklarını belirten Vali Yurtnaç, "İnsan hakları konusunda farkındalık oluşturacağız. Burada insan hakları kurulunun etkin çalışması orada insan haklarının ihlalinin çok olduğu anlamına gelmez. Biz sadece okullarımızda öğrencilerimize, vatandaşlarımıza haklarının ne olduğu ile ilgili, haklarını etkin kullanmaları ile ilgili çalışmalar yapacağız" dedi.

        (BMG-AÖ-Y)

        09.12.2016 14:39:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler