Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hisarcık'ta Halep şehitleri için gıyabi cenaze namazı

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Akçay

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Hisarcık Temsilciliğinin organizasyonu çerçevesinde Halep'te şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

        Cuma namazı sonrası Merkez Çarşı Camii önünde Merkez Çarşı Camii İmam Hatibi Hasan Hüseyin Kırlı'nın kıldırdığı gıyabi cenaze namazına çok sayıda vatandaş katıldı. İHH İnsani Yardım Vakfı Hisarcık Temsilcisi Ali Var, gıyabi cenaze namazı sonrası yaptığı açıklamada,15 Mart 2011'de Suriye'nin Dera kentinde başlayan Suriye halkının haklı ve onurlu direnişinin 6. yılına girmek üzere olduğunu söyledi. Ali Var,"Bu süreç içerisinde insanlık, Suriye'de, yüzyılın (belki de son yüz yılların) en vahşi, en barbar ve en ahlaksız katliamlarına şahitlik etmiş ve halen de etmektedir. Suriye halkı ise bütün yokluk ve yoksulluğuna rağmen bu kirli ve paylaşım savaşına karşı onurlu direnişini boyun eğmeden devam ettirmektedir. Suriye halkı boyun eğseydi, İran gibi, Mısır gibi ve diğer ülke yönetimleri gibi işbirlikçilik yapsaydı, PKK/PYD gibi ABD'nin kucağına otursaydı, bunların hiç birisi başına gelmeyecekti. Ama o zaman onurunu, şeref ve haysiyetini yitirmiş bir halk olarak yaşamış olacaklardı. Bu ise, nesiller boyu alınlarında silinmeyecek kara bir leke olarak kalacaktı"dedi.

        Suriye halkının onuru ile şerefi ile bütün dünyaya örnek olacak tarzda direnerek adeta bir tarih yazdığına vurgu yapan Var, "15 Kasım'dan bu yana Rus ve Esad uçaklarının vurduğu, İran ve güdümündeki Şii milislerle karadan kuşatma altında tuttuğu Doğu Halep'te artık fırınlar ekmek çıkaramıyor, yaralıları tedavi edecek hastane bulunamıyor, ameliyatlar bodrumlarda en ilkel şekillerde yapılmaya çalışılıyor. Katiller güruhu havadan ve karadan bilinçli bir şekilde fırınları, hastaneleri, okulları, camileri, pazaryerlerini, kısacası halkın temel ihtiyaçlarını karşılamak için bulunmak zorunda olduğu bütün mekânları yerle bir ediyorlar. Masum sivil halkın sığındığı sığınaklara bile sığınak delici bombalar atılıyor ve enkazların altından her gün onlarca kadın ve çocuk cesedi çıkarılıyor. 15 Kasım'dan bu yana katledilen sivil sayısı bini geçerken, yaralı sayısının 3 bin civarında olduğu söylenmektedir. Bu saldırılar neticesinde ise Halep'in doğusunda 30 kilometrekarelik bir alana 300 bin civarında insan sığınmış ve ne gidecekleri bir yerleri, ne yiyecekleri yiyecek, ne de içecekleri suları bulunmaktadır. Halep tüm dünyanın gözleri önünde yanıyor. Yeni silahlar, bombalar, füzeler, Halep, Hama, İdlip'teki ve Bayırbucak bölgesindeki çocuklar, kadınlar ve yaşlılar üzerinde deneniyor. Halep yanıyor, ama boyun eğmeden, onuruyla direnerek çoluk, çocuğu ile kadını ile ve yaşlısı ile adeta şehadete yürüyor. Bombardımanlarda enkaz altından kurtarılanlar ertesi gün bir başka bombardımanla katledilmektedirler. Bombardımandan sağ kurtulmayı başaranların önünde ise ya sürgün ya da açlık ve sefalet gibi insanlık dışı seçenekler bulunmaktadır. Bir an önce, Türkiye olarak bütün imkânlarımızla Halep'in mazlum halkına ve direniş gruplarına elimizi uzatmalıyız. Aksi halde yarın çok geç olacaktır" diye konuştu.

        (MA-EFE)

        09.12.2016 14:51:18 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler