Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KBÜ'de "Tofaş Ar-Ge Birimi Semineri"

        (Fotoğraflı)

        Yasin Erdem

        KARABÜK (İHA) - Karabük Üniversitesi (KBÜ) Taşıt Teknolojileri Öğrenci Kulübü tarafından " Tofaş Ar-Ge Birimi Semineri" düzenlendi.

        Seminerde, otomotiv sektöründe 2016 yılının en "iyi ar-ge merkezi" ödülünü alan TOFAŞ Ar-Ge Merkezi'nin yönetici ve uzman kadrosu geleceğin otomotivcileri ile buluştu.

        15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu'nda gerçekleşen seminere Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkaymak, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

        Türk Otomobil Fabrikaları A.Ş Ar-Ge Yöneticisi Dr. İsmail Durgun TOFAŞ firması ve araştırma geliştirme bölümü hakkında bilgi verirken otomotiv sektörünün ar-ge alanında kariyer yapmak isteyen mühendislerin sahip olması gereken özelliklere değindi ve sadece geleceğe hazır olan insanların başarılı olabileceğini söyledi.

        Türk Otomobil Fabrikaları A.Ş Ar-Ge Tasarım Geliştirme Lideri Kemal Rodoplu ise "Fren Kontrol Geliştirme Sistemleri" konulu sunum gerçekleştirdi. Rodoplu sunumunda fren sistemlerinin genel yapısı, fonksiyonel bilgiler, performans ve doğrulama testleri, projedeki yenilikler ve kazanımlar, tasarım ve geliştirmede karşılaşılan zorluklar, TOFAŞ Ar-Ge yetkinlikleri ile ilgili bilgi verirken tasarımcı adaylara da bazı önerilerde bulundu.

        Türk Otomobil Fabrikaları A.Ş Ar-Ge İleri Aşamalar Uzmanı Dr. Tanya Başer de "Otomotivde Alüminyum Kullanımı" başlıklı sunumuyla; alüminyum alaşımları, alüminyum otomotiv zincirinde kullanım şekilleri, alaşım parçaları ve TOFAŞ Ar-Ge projeleri hakkında bilgiler verdi.

        Seminerin son konuşmacısı TOFAŞ Ar-Ge İleri Aşamalar Uzmanı Seda Turan ise "Patent ve Ürün Ticarileştirme" konulu sunumunda; fikri haklar yönetimi, patent tanımı ve kriterleri, patent süreci ve başvuru dokümanları ile nitelikli patent ve ticarileştirme konularında katılımcıları bilgilendirdi.

        (YE-YE-Y)

        09.12.2016 15:04:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Karabük haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Karabük Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler