Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Halep'te katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı

        - Muğla'da, Halep'teki bombardımanda vefat eden Müslümanlar için Menteşe Kurşunlu Camiinde gıyabi cenaze namazı kılındıktan sonra Memur-Sen İl Başkanı Önder Uçak açıklama yaptı.

        (Fotoğraflı)

        Bekir Tosun

        MUĞLA (İHA) - Değişik sivil toplum kuruluşları tarafından Cuma namazı sonrası Halep'teki bombardımanlarda vefat eden Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının ardından Halep'teki yaşanan zulmü tepki amacıyla Memur-Sen İl Başkanı Önder Uçak tarafından açıklama yapıldı.

        Memur-Sen İL Başkanı Uçak yaptığı açıklamada, Srebrenitsa'nın kaderini Halep yaşadığını belirterek, "Halep'te insanlık ölüyor. Batı yine üç maymunu oynuyor. Bugün insanları, insanlığın ve bütün insani değerlerin katledildiği kentlerden biri Halep! Terörü konvansiyonel silaha dönüştüren devletlerin, bütün dünyadan yalıtarak katliam yaptığı Halep'te can pazarı yaşanıyor. Maalesef insanlık bu katliamı kanıksamış durumda. Dünyanın birçok ülkesinde yaşayanlar bu katliamları kendi surları arkasından 'bir film izliyormuş gibi' seyrediyor. Değerli dostlar, Halep, insanlığın topyekun öldüğü bir yerdir artık. Kim hangi bahanenin arkasına gizlenirse gizlensin, hakikat budur. Bu yüzden Halep, aynı zamanda insanlığın imtihanıdır. Ama insanlık duyarsız, insanlık kayıtsız. En çok da ümmetin sessizliği canımızı acıtıyor. Surların arkasına sığınmış batılıların kahir ekseriyetinin duyarsızlığına Bosna'da, Çeçenistan'da, Afganistan'da, Irak'ta şahit olmuştuk. Fakat ümmet kendinden uzak zannettiği olayın bizatihi ortasında olduğunu nasıl anlamaz? İçindeki yangını nasıl hissetmez? Nasıl susma korosuna katılır? Ölen biziz. Ezilen biziz. Toza dönüştürülerek köle edilmek, yok edilmek istenen biziz. İslam ümmeti, adım adım izlenen ve kendisini yok etmeyi hedefleyen stratejiyi neden görmez? Neden? Yoksa bu köhne sistemin, bu çarpık düzenin kendisine dokunmayacağını mı zannediyor?" dedi.

        (BT-İK)

        09.12.2016 15:20:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler