Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Halep'te hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

        (Fotoğraflı)

        Gökhan İçkilli

        SAMSUN (İHA) - Halep'te hayatını kaybedenler için Samsun'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

        Samsun Memur-Sen tarafından tertip edilen gıyabi cenaze namazı Site Camisi'nde kılındı. Cuma namazı sonrası toplanan çok sayıda vatandaş, Halep'te hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldılar.

        Cenaze namazı sonrası vatandaşlara teşekkür eden Samsun Memur-Sen İl Temsilcisi Nejdet Güneysu, "Bugün Srebrenitsa'nın kaderini Halep yaşıyor. Halep'te insanlık ölüyor. Batı yine üç maymunu oynuyor. Bugün insanları, insanlığın ve bütün insani değerlerin katledildiği kentlerden biri Halep. Terörü konvansiyonel silaha dönüştüren devletlerin, bütün dünyadan yalıtarak katliam yaptığı Halep'te can pazarı yaşanıyor. Maalesef insanlık bu katliamı kanıksamış durumda. Dünyanın birçok ülkesinde yaşayanlar bu katliamları kendi surları arkasından bir film izliyormuş gibi seyrediyor. Halep, insanlığın topyekun öldüğü bir yerdir artık. Kim hangi bahanenin arkasına gizlenirse gizlensin hakikat budur. Bu yüzden Halep, aynı zamanda insanlığın imtihanıdır" dedi.

        Halep için kampanya başlattıklarını belirten Güneysu, "Halep'i açlıktan, insanlığı utançtan kurtar temalı kampanyamızı başlattık. Halep büyük bir hapishaneye, bir açlık kampına, bir işkence kampına dönüşmüş durumda. Bir taraftan bombalar yağıyor, bir tarafta açlık insanları vuruyor. Biran önce insanların temel ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor. Bizler Memur- Sen, Kızılay, İHH, Cansuyu Derneği, Deniz Feneri olarak ilk aşamada Halep'e 81 TIR un ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu faaliyetlerimiz süreç içinde düzenli bir şekilde devam edecek" diye konuştu.

        (GKH-SLH-Y)

        09.12.2016 16:22:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler