Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aydın'da geçen ay 29 tüketicinin sorunu çözüldü

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Barlas

        AYDIN (İHA) - Aydın Ticaret İl Müdürlüğü'nce geçtiğimiz Kasım ayı içerisinde yapılan çalışmalarda 29 tüketici sorununun çözüldüğü belirtildi.

        Aydın Ticaret İl Müdürlüğüne intikal eden tüketici şikayetlerinin 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereği ve bu Kanuna dayanılarak Ticaret Bakanlığı'nca düzenlenen yönetmelikler, tebliğler ve genelgeler doğrultusunda incelenerek mümkün olan en kısa zamanda sonuçlandırılmasına çalışılıyor. Nüfus kayıt sisteminde tüketicinin kaydının diğer il veya ilçelerde bulunduğunun tespiti halinde tüketici şikayeti ilgili İl Müdürlüklerine veya İlçe Kaymakamlıklarına intikal ettirilerek, ilgili Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerinde sonuçlandırılması sağlanıyor.

        Aydın'da Kasım ayı içerisinde Ticaret İl Müdürlüğü'ne ulaşan tüketici şikâyetlerinin sayısı 29 adet olarak gerçekleşti. Bu şikâyetlerin 2'si çeşitli bankacılık hizmetleri, 22'si ayıplı mal ve hizmetleri kapsayan 7 adet cep telefonu, 4 adet mobilya, 3'er adet bilgisayar ve buzdolabı ve birer adet çamaşır makinesi, televizyon, klima, halı yıkama, ulaşım hizmetleri ile 4 adet işyeri dışında kurulan sözleşme ve bir adet mesafeli sözleşmeden oluştu.

        İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığınca Kasım ay içinde 08 Kasım 2016 ve 23 Kasım 2016 tarihlerinde olmak üzere iki toplantı yapıldı. Söz konusu toplantılarda 9'u tüketici lehine, 5'i tüketici aleyhine ve 15'i bilirkişi ataması olmak üzere toplam 29 adet İl Hakem Heyeti kararı alındı.

        Piyasa Gözetimi ve Denetimi Çalışmaları

        6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması Uygulanmasına Dair Kanun kapsamında Efeler ve Nazilli ilçelerinde 3 işyerinde 12 üründe denetim yapıldı.

        (MB-Y)

        10.12.2016 07:27:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler