Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ceylan, Güneş Vakfı Yönetim Kurulu ve Gençlik Kolları ile biraraya geldi

        (Fotoğraflı)

        ERZURUM (İHA) - Güneş Vakfı Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Güneş Vakfının bu yıl ki açılış konuşmasında Güneş Vakfı Yönetim Kurulu ve Gençlik Kolları ile bir araya geldi.

        Ceylan, 1987 yılından beri önemli işleri başaran Güneş Vakfının faaliyetleri hakkında önemli bilgiler verdi. Vakıf olarak Erzurum'a Kuzey Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhur Başkanı Rauf Denktaş, Osmanlı Hanedanından Sayın Osman Selahattin Osmanoğlu, Türksoy Genel Başkanı Dusen Kasainov, vb. önemli diplomat ve aydınları vakıfta ağırladığını belirten Ceylan, "Güneş Vakfı, Erzurum ve bölge halkına hizmet vermek için, büyük bir kısmını kültürel faaliyetlerin oluşturduğu projeler gerçekleştirilmiş, asli görevi olan yardıma muhtaç aileler ve öğrencilere yardımlar her geçen yıl katlanarak artırılmış, yurt içi ve yurt dışından Erzurum' a davetli olarak gelen konukların sundukları konferanslarla, resim sergileriyle ve tiyatrolarla halkımızı aydınlatmaya çalışmıştır. Güneş Vakfında önemli bilim adamlarını ağırlayarak vakıfta konferanslar yapıldığını, bu konferanslara İlber Ortaylı, Bilal Şimşir, Tufan Gündüz, Erhan Afyoncu yer alırken alanında uzman birçok bilim adamları sayesinde vakıf içerisinde binin üzerinde konferanslara yer verdik." diye konuştu.

        Devletimizin her zaman yanında olduğunu, amaçlarının siyasete karışmadan özlem ile beklenen coğrafyada insanlara kulak vermek ve üniversite gençliği ile şuuru açık nesiller yetiştirmeyi amaçladığını söyleyen Ceylan, "Vakfın bu günlere gelmesinde hayırsever insanların etkisinin unutulamaz olduğunu ve bunlar sayesinde Erzurum' da en son olarak IV. Uluslararası Türk Şölenini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Bu şölenler ile birlikte Erzurum'u kültür başkenti yapma noktasında önemli yolları kat ettiğini. 18 ülke den 100 üzerinde bilim insanı diplomat, iş adamlarını Erzurum' da ağırladık." dedi.

        Güneş Vakfı bünyesinde Kurulan Günsam hakkında açıklamalar yapan Ceylan, bu masaların amaçları hakkında bilgiler vererek, masalarda eğitim alan öğrencilerin 8 haftalık eğitim sonucunda önemli bir başarı sertifikası alacağını ve bu dersler sonunda vakıf içinde büyük bir Gala ile sonuçlanacağını belirtti.

        Ceylan, vakıf olarak sportif etkinliklere yer vermeye devam edileceğini, aynı zamanda Atlı binicilik dersleri, kayak öğrenme dersleri ve tiyatro ile kültürel etkinliklere katılacaklarını belirtti.

        (ERZ-AA-Y)

        10.12.2016 10:36:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler