Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersin Büyükşehir Belediyesi, Maraton Fuarı açtı

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2. Uluslararası Mersin Maratonu kapsamında Maraton Fuarı düzenledi. Fuarın açılışını Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz yaptı.

        Forum Mersin Alışveriş Merkezi'nde çok sayıda standın yer aldığı fuarın açılışına, Başkan Kocamaz'ın yanı sıra Spordan Sorumlu Vali Yardımcısı Mahmut Halal, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, Forum Müdürü Adem Erol, Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mithat Ertaş ve vatandaşlar katıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı'nın misafirlere müzik dinletisi sunduğu açılışta, ortaokul ve lise düzeyinde düzenlenen 'Maraton' konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi. Yarışmada birinci olan öğrencilere bisiklet, ikinci olanlara eşofman takımı ve üçüncülere de tablet hediye edildi.

        "Mersin, hak ettiği yere hızlı adımlarla ilerliyor"

        Açılışta konuşma yapan Başkan Kocamaz, Mersin'in her geçen yıl biraz daha geliştiğini ve hak ettiği yere hızlı adımlarla ilerlediğini söyledi. Mersin'in, tarihin derinliklerinden günümüze kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve insanlık tarihiyle birlikte bu günlere uzanmış önemli bir yerleşim birimi olduğunu belirten Kocamaz, "Tarih boyunca hep cazibe merkezi olmuş ve özellikle İpek Yolu üzerindeki tarihi Gülek kapısının Mersin sınırlarında olması Mersin'e ayrı bir cazibe kazandırmış. Biz de göreve geldiğimizden bu yana Mersin'i her platformda en iyi şekilde temsil etmek, temsil ettirmek gayreti içerisindeyiz" dedi.

        "Hedefimiz, Mersin Maratonu'nu Türkiye'de bir numaraya yükseltmek"

        Tarsus'ta 12 yıl boyunca yapılan yarı maratonu Mersin'e tam maraton olarak taşımanın gururunu yaşadıklarını vurgulayan Kocamaz, "Henüz ilkinde 5 yıldızla ödüllendirilen ve dünya maraton sıralamasında önemli bir yer edinen Mersin Maratonu her geçen gün biraz daha ilgi görüyor. Katılanların sayısı bu yıl geçen yıla göre neredeyse 10 katına çıkmış durumda. Geçen yıl ilkiydi ve elbette ki eksikliklerimiz vardı. Göç gide gide düzelir, biz de geçen yıl not ettiğimiz eksiklikleri dünyanın değişik bölgelerindeki maratonları da takip ederek ortadan kaldırmaya gayret ettik. Bundan sonra da bu tür incelemelerimiz dünyanın farklı bölgelerinde devam edecek. Mersin Maratonu Türkiye'de şu anda 3 numara görünüyor, hedefimiz onu 1 numaraya yükseltmek. Doğamız, tabiatımız, hava şartlarımız uygun. Düz bir coğrafyada yaşıyoruz ve dolayısıyla burada çok güzel dereceler de ortaya çıkacak diye umut ediyorum" diye konuştu.

        Mersin Maratonu'na bu yıl 42 kilometrede şu ana kadar Kenya, Etiyopya, Almanya, Fas, Ukrayna, Azerbaycan, Suriye ve Türkiye olmak üzere 8 ayrı ülkeden 231 maratoncunun başvurduğunu bildiren Kocamaz, "Yine 15 kilometreye şu ana kadar 960 arkadaşımız başvurmuş 6 ülkeden, Almanya, Amerika, Etiyopya, Kenya, Sırbistan ve Türkiye. 5 kilometre halk koşusuna da şu ana kadar yaklaşık 23 bin başvuru olmuş ki, geçen yıl bunların toplamı 2-3 bin arasındaydı. Bugün geldiğimiz nokta bu işin ikinci yılında katılımın 10 katına çıkması, bizi gelecek için daha da umutlandırıyor. Hedefimiz, önümüzdeki yıl en az 50 bin katılımcı. Her yıl da katlanarak devam etmeli. Spor barıştır, sevgidir, hoşgörüdür ve kardeşliktir. Biz de Mersin'de bu güzel ortamı, bu sevgi, barış ve kardeşlik ortamını bu tür etkinliklerle daha da pekiştirmek istiyoruz. Şehir dışından gelen tüm sporcularımıza, burada bu mekanı şereflendiren, bayrağımızı defalarca göklere çektiren değerli maratoncu abilerimize hoş geldiniz diyorum. Maratonun Mersin için ülkemiz ve insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

        Kocamaz, konuşmasının ardından maraton kapsamında kurulan stantları gezdi. Akşam da Patron rap grubu Forum Alışveriş Merkezi'nde Mersinli müzikseverlere konser verdi.

        (KYM-Y)

        10.12.2016 10:51:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler