Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yerli tohumdan ekmek üretilecek

        (Fotoğraflı)

        Behzat Akcan

        MANİSA (İHA) - Salihli Belediyesi Ege Bölgesi'nde birçok il ve ilçeye ün salan Salihli ekmeğinin yerli Buğday ile üretilmesi için yeni bir projeyi hayata geçiriyor.

        Salihli Belediyesi'nin kırsal kalkınmaya yönelik başlattığı çalışmalardan biri olan 'Yerli Tohum Kullanılarak Geleneksel Tarım Yöntemleri ile Buğday Üretimi' projesi kapsamında Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yetkililerince bir süredir Salihli genelinde aranan "Karakılçık" türü yerli buğday tohumu ise ilçeye bağlı Hacıköseli Mahallesinde yaşayan Murat Akkaplan'da bulundu. Proje kapsamında aranan "Karakılçık" türü yerli buğday, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda'nın ilk tohumu dualar eşliğinde toprakla buluşturması ile başladı. İlk hasadın elde edilmesinin ardından buğdaydan ekmek üretilip, unutulmaya yüz tutmuş bir lezzet yeniden sofralara taşınacak.

        Eski un değirmeninde öğütülecek

        Salihli Belediyesi tarafından başlatılan proje ile ülkemizde üretimi yaygınlaşan İthal bodur buğday türlerinin aksine, geleneksel, yerli tohum buğday üretiminin gerçekleştirilmesinin hedeflendiği ifade edildi. Geçen mayıs ayında açılan Salihli'nin Kemer Köy Pazarı projesinin bir etabı olarak planlanan yerli buğday üretimi ile elde edilecek ürünün, Kemer Mahallesinde bulunan restore edilecek eski un değirmeninde öğütülerek un haline getirilmesi ve köy ekmeği üretilmesi hedefleniyor.

        (BA-AY-Y)

        10.12.2016 11:01:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler