Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        V. Uluslararası Gıda Ar-Ge Proje Pazarına davet var

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), projeleri sanayicilerle ve yatırımcılarla buluşturmak amacıyla "Fikrini Geleceğe Taşı" sloganıyla 25 Mayıs 2017 tarihinde V. kez düzenleyeceği Uluslararası Gıda Ar-Ge Proje Pazarında Ar-Ge ve inovasyon gönüllülerini davet etmek için Türkiye İnovasyon Haftasında yerini aldı.

        Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) tarafından 24 Mayıs 2016 tarihinde İzmir'de düzenlenen IV. Uluslararası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğinde dereceye giren 7 proje sahibinin projeleri TİM – TEB Girişim Evi Salonunda projelerini görücüye çıktı. EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk de, Ar-Ge ve inovasyon gönüllülerini 25 Mayıs 2017 tarihinde düzenlenecek V. Uluslararası Gıda Ar-Ge Proje Pazarına davet etti.

        Ege Bölgesi'nin ihracatında gıda ürünleri ihracatının payının yüzde 40'ı aştığına işaret eden Ünlütürk, Türkiye'nin katma değerli gıda üretimi ve ihracatını arttırmayı misyon edindiklerini kaydetti. Ünlütürk, "Türkiye 2023 yılında 40 milyar dolar gıda ürünleri ihracatı hedefliyor. Ege Bölgesi olarak bu hedefe 10 milyar dolar katkı koymak istiyoruz. Bu hedefe ulaşmak için Gıda Ar-Ge Proje Pazarını V. kez düzenliyoruz. Özgün ve ticarileştirilebilir fikri olan herkesi katılmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

        Hangi konularda projeler yarışacak?

        V. Uluslararası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı etkinliği kapsamında Birincil Üretim, [Bitkisel Ürünler, Hayvansal Ürünler, Su Ürünleri, Doğadan Toplanan Ürünler (hububat, bakliyat, yağlı tohumlar, fındık, yaş meyve sebze, zeytin, baharatlar, tıbbi aromatik bitkiler, su ürünleri, vb.)], Gıda İşleme ve Teknolojileri (zeytinyağı, meyve ve sebze mamulleri, işlenmiş kabuklu, kuru meyve ürünleri ve mamulleri), Paketleme ve Ambalajlama, Pazarlama ve Değer Zinciri Yönetimi ve Özel Kategori (Gıdalarda Yeşil Üretim Uygulamaları, Gelenekten Geleceğe Ürün Tasarımı ve Zeytin ve Zeytinyağı Sektöründe İnovatif Paketleme Yöntemleri) olarak belirlendi.

        Öğrenci, araştırıcı ve özel kategorilerde toplam 120 bin TL ödül verileceği kaydedilirken, projenin başvurusu için son tarih ise 17 Mart 2017 olarak duyuruldu. V. Uluslararası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğine online başvuru yapabilmek ve etkinliğe ilişkin daha fazla bilgi almak içinse www.gidaargeprojepazari.org internet sitesi ziyaret edilebileceği kaydedildi.

        (HG-Y)

        10.12.2016 11:56:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler