Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İHD'den 10 Aralık İnsan Hakları Günü açıklaması

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Arslantaş

        ADIYAMAN (İHA) - İHD Adıyaman Şube Başkanı Osman Süzen, 10 Aralık İnsan Hakları Günü basın açıklaması yaptı.

        Dernek binasında basın açıklaması yapan Başkan Osman Süzen, OHAL, şiddet ve savaşa karşı olduklarını belirterek, düşünceye ifade özgürlüğü istediklerini kaydetti.

        Osman Süzen açıklamasında, "İnsanın sahip olduğu onur ve değerin haklara kaynaklık ettiği ve bu hakların evrensel olduğu fikrini temel alan Evrensel Bildirgenin kabulü, insanlık için büyük bir kazanımdır. 10 Aralık 1948 tarihinde kabul edilen Evrensel Bildirgenin başlangıç bölümünde insanlık ailesinin bütün üyeleri için eşit, bölünemez ve devredilmez hakların tanınmasının, dünyada özgürlüğün, adaletin ve barışın temeli olduğu, eğer hakları korunamıyor ise herkesin zulüm ve baskıya karşı son çare olarak direnme hakkına başvurmak zorunda kalabileceği belirtilmiştir.

        Buna karşın günümüzde Evrensel Bildirgede yer alan hak ve özgürlüklere dayalı uluslararası bir düzen hala kurulamamıştır. Henüz Dünyada ve Türkiye'de evrensel insan hakları değerlerini tümüyle yerleştirebilme idealinin maalesef oldukça uzağında olduğumuzu göstermektedir" dedi.

        10.12.2016 16:23:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler