Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan İlhan: "Tek muhalefet partisi Saadet Partisi'dir"

        (Fotoğraflı)

        Atilla İdiz

        VAN (İHA) - Saadet Partisi (SP) Van İl Başkanı Özay İlhan, kentteki sorunların çözümü noktasında kimsenin elini taşın altına koymadığını belirterek, "İlimizde iktidar partisine ciddi anlamda muhalefet edecek, yol gösterecek maalesef bizden başka parti ve sivil toplum kuruluşu yok" dedi.

        İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan SP Van İl Başkanı Özay İlhan, 2016 yılında Van'ın temel sorunları ve çözümleri konusunda kamuoyu oluşturulması için, 'Saadet Van için Soruyor' başlığı altında kentin sorunlarını gündeme getirdiklerini hatırlatarak, daha sonra ki dönemde de çözüm önerilerini paylaştıklarını söyledi. SP Van İl Başkanlığı olarak, hükümetin temsilcilerine ve yerel yönetimlere sorunlar ve çözümü konusunda defalarca çağrı yaptıklarını ifade eden İlhan, "2016 yılının son günlerini yaşadığımız bu günlerde geriye dönüp baktığımızda ne yazık ki bir yıl önceden bugüne sorunlarımızın çözümüne dair ciddi bir adım atılmadığını gördük" dedi.

        Van'ın en temel sorunlarından bazılarını sıralayan Başkan İlhan, "Esnaf ve sanayicinin beklentisi olan vergi terkini, öğrenci ve velilerin beklentisi olan eğitim sorunları, gençlerimizin beklentisi olan istihdam sorunu, ilimizde yaşayan her vatandaşımızı ilgilendiren çevre yolu başta olmak üzere ulaşımda ki temel sorunlar, depremden bu yana yıkılmayı bekleyen binalar ve imar sorunu, bir şehrin yüz akı, şehirlerin adeta özeti niteliğinde olan otogar, şehir stadı ve kent meydanı gibi birçok sorunumuzla ilgili basın toplantılarımız periyodik olarak yapıldı. İlimizde iktidar partisine ciddi anlamda muhalefet edecek, yol gösterecek maalesef bizden başka parti ve sivil toplum kuruluşu olmadığından dolayı böyle bir misyonu ve sorumluluğu üzerimizde taşıyor, kendimizi sorumlu hissediyoruz" ifadelerini kullandı.

        AK Parti Van İl Başkanlığına seslenen Başkan İlhan, "Kendilerini siyasette tekel ve vazgeçilmez gören iktidarın ilimizdeki temsilcilerine, 2016 yılında Van'ımızın sorunlarından hangilerine çözüm ürettiklerini ve 2017 yılında hangi sorunlara çözüm üreteceklerini kamuoyuyla derhal paylaşmaya davet ediyoruz. SP Van İl Başkanlığı olarak 2017 yılında da 'Gündemimiz Van' konulu basın toplantıları yaparak, ilimizin her türlü sorun ve sıkıntılarına çözüm üretilmesi için çalışacağımıza söz veriyoruz" şeklinde konuştu.

        (ATL-ŞAK-Y)

        10.12.2016 17:35:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler